Vind onze parken

Vakantie in Rijnland

Een bijzondere omgeving in de natuur

Rijnland-Palts, een intrigerende regio

Rijnland-Palts lijkt wel een eiland binnen Duitsland. U vindt er zowel landschappen met rivieren, burchten en vulkanische gebieden. Bovendien is het gebied goed voor twee derde van de Duitse wijnproductie en de helft van de wijndomeinen is hier gelegen. De Rijn stroomt er door de
Rijnland-Palts, een intrigerende regio

Rijnland-Palts lijkt wel een eiland binnen Duitsland. U vindt er zowel landschappen met rivieren, burchten en vulkanische gebieden. Bovendien is het gebied goed voor twee derde van de Duitse wijnproductie en de helft van de wijndomeinen is hier gelegen. De Rijn stroomt er door de vele bergengten en het gebied grenst aan Frankrijk, Luxemburg en België. Een vakantie in Rijnland-Palts belooft boeiend te worden.

Liefhebbers van cultuur en geschiedenis hebben tijdens hun vakantie in Duitsland een luxeprobleem. U kunt bijvoorbeeld naar Mainz gaan, de hoofdstad van Rijnland-Palts, om een bezoek te brengen aan de drukkerij van Gutenberg. Voelt u misschien meer voor Trier? De stad barst van de Romeinse invloeden en staat erom bekend de oudste stad van Duitsland te zijn. Tot slot kunt u zich ook laten betoveren door de talrijke kastelen in de streek (kasteel Marksburg, burcht Katz of burcht Eltz). Deze bezoekjes zijn ideaal wanneer u in Rijnland-Palts op vakantie bent met de kinderen. Voor hen is dit immers een heus avontuur.

Tijdens een weekendje in Noordrijn-Palts is het bovendien moeilijk om aan de verleiding van een wijndegustatie of een bezoek aan een wijnkelder te weerstaan: de Ahr, Rheinhessen, de Moezel, de Nahe, de Palts en de Midden-Rijn zijn de wijngebieden die u kunt bezoeken.
De dichtbeboste regio is gekend voor zijn romantische sfeer en natuurlijke omgeving. Naast de Rijn met zijn zijrivieren, is er ook een uitgestrekt vulkanisch gebied: de Vulkaaneifel. In het centrum van de deelstaat, vindt u unieke "maren", meren die gevormd zijn in de krater van een uitgedoofde vulkaan.

Center Parcs opent de deuren van zijn vakantiepark in Rijnland-Palts tijdens uw verblijf in de streek. In Park Eifel kunt u, in een rustgevende omgeving, overnachten in een cottage vlak bij een meertje. Een schitterend geschenk van de natuur voor al uw wateractiviteiten in Rijnland-Palts. Binnen het park vindt u bovendien ook nog eens een extra waterpark. Dankzij al deze faciliteiten kan uw vakantie met de kinderen in Rijnland-Palts gewoon niet meer stuk!

Vakantie ideeën

Zorgeloos spelen, omringd door een prachtig vulkaanlandschap.

Vanaf
€ 99 € 139
2 nachten voor 2 pers.
Boek nu Ontdek het park

adres

Park Eifel
D-56767 Gunderath
Duitsland
Practical info
loading...