Inspiratie

Pasgeboren dieren op onze Kinderboerderijen!

Family time - Laatst gewijzigd op 19 Apr. 2019

Pasgeboren dieren op onze Kinderboerderijen!

Het is lente! De natuur viert het voorjaar uitbundig bij Center Parcs, met fris groen aan de bomen, kleurige bloemen en bloesem én… schattige jonge dieren op de Kinderboerderij. Loop er eens langs met de kleintjes als je een rondje gaat wandelen. Of misschien mogen de kids er wel zelf naar toe. Er is altijd toezicht, zodat de kids én de dieren niets overkomt.

 

Geboortegolf in de parken

Het voorjaar is natuurlijk jonkies-tijd. De moeder-geiten, -schapen en -varkens zijn er maar druk mee. Elke dag komt er ergens wel een lammetje of biggetje bij. Bijvoorbeeld:

  • In Port Zélande zijn jonge geitjes geboren, en de komende weken worden er nog meer verwacht.
  • De Eemhof meldt trots dat er pas twee lammetjes zijn bijgekomen, én een paar kuikens.
  • Op de Kinderboerderij van Het Meerdal lopen tussen de ezels, schapen, eenden en varkens nu ook lammetjes en biggetjes rond. En… vier geitjes zijn zwanger!
  • Speciaal voor Pasen heeft De Huttenheugte 10 kuikentjes op de Kinderboerderij.
  • Drie pasgeboren geitjes in Erperheide!
  • Wist je trouwens dat in De Huttenheugte ook een wasberen-opvang heeft? Ze zijn gekomen via Stichting Aap, en hebben hier een tweede thuis gekregen.

 

 

 

Welkom, kleintje!

Als een geit of schaap op het punt staat te bevallen, is er meestal personeel in de buurt om bij te springen als het nodig is. Zodra het jonkie er is, wordt de stal verschoond. Ook kijkt het personeel of moeder en kind goed met elkaar omgaan, of dat het kleintje bijvoorbeeld met de fles groot gebracht moet worden. Meestal gaat alles goed en doet Moeder Natuur haar werk. Wel sluiten we het verblijf van de kleintjes voor twee weken, zodat ze kunnen wennen aan de wereld. Spelen met de pasgeboren dieren kan niet, maar kijken wel!

 

 

 

De verzorging is in goede handen

Als de pasgeboren dieren een paar weken ouder zijn, draaien ze vrolijk mee in het dagelijkse leven op de Kinderboerderij.

  • Elke ochtend worden de stallen in orde gemaakt en de dieren gevoerd. Voor de pasgeboren dieren is er extra controle. Eén keer in de week maken we de stallen helemaal schoon.
  • Elk park heeft een verantwoordelijke voor de Kinderboerderij, die regelmatig hulp krijgt van een professionele kracht van buiten.
  • In de stallen hangt een logboek waarin precies wordt bijgehouden wat de dieren moeten eten, en hoe het met ze gaat.
  • Om 12 uur lopen we langs voor controle, om 15 uur gaan de dieren naar binnen op stal en om 18 uur sluit de Kinderboerderij, zodat de dieren kunnen bijkomen van alle aandacht.

 

 

Benieuwd naar onze diertjes? Je vindt een Kinderboerderij in Het HeijderbosDe EemhofPort ZelandePark ZandvoortHet MeerdalDe HuttenheugteDe KempervennenLimburgse Peel en Parc Sandur

Dus… Kom je ook langs op de Kinderboerderij? De dieren kijken uit naar je bezoek!