Inspiratie

Vriendschapsboom op De Kempervennen

Family time - Laatst gewijzigd op 09 Nov. 2016

Vriendschapsboom op De Kempervennen

Op De Kempervennen staat een heel bijzonder boompje. Het is de vriendschapsboom van Sandra en Nicole, die elkaar in 1988 ontmoetten tijdens een vakantie in het Brabantse Center Parcs park. Sandra (toen 15) was er met haar familie en Nicole (toen 14) met haar oom en tante. De twee kwamen met elkaar in contact en lieten elkaar nooit meer los.

Van geschreven brieven tot e-mails

“Het ontstond als een vakantievriendschap en mondde uit in een lange penvriendschap, die nog steeds voortduurt”, laat Sandra weten. “We hebben sinds die tijd al heel wat soorten post verstuurd. Nu hebben we voornamelijk contact via e-mail en Whatsapp. Maar als jonge meiden schreven we elkaar brieven en kaarten, stuurden we foto’s en videoboodschappen en werden er zelfs hele wc-rollen vol geschreven, haha.”

Sandra (links) en Nicole (rechts) leerden elkaar kennen toen ze als puber op vakantie waren bij De Kempervennen

Hechte vriendschap

Ondanks het feit dat Nicole in Limburg woont en Sandra toen nog in Lelystad, hielde de twee - voornamelijk schriftelijk - contact en werd de vriendschap van Sandra en Nicole met de jaren steeds hechter. Nicole stond in 1996 bij Sandra onverwachts op haar bruiloft en Sandra op haar beurt in 2004 bij Nicole, ook als verrassing. Ondertussen waren ze allebei trotse ouders geworden.

Toen bij Nicole in 2011 een hersentumor werd vastgesteld werd het contact alleen maar intenser. “Daarmee begon natuurlijk een verschrikkelijke tijd voor Nicole, haar gezin en familie en het was moeilijk om zover van haar vandaan te zijn. Ik probeerde haar zoveel mogelijk te steunen”, vertelt Sandra. “Toen het naar omstandigheden weer wat beter ging met Nicole kwam ze met haar gezin een dagje bij ons langs, het was ontzettend fijn om haar toen weer te zien.”

25 jaar vriendschap

“2013 was ons jubileumjaar”, gaat Sandra verder. “We waren toen 25 jaar lang vriendinnen en ik wilde dat voor Nicole op een speciale manier vieren.” Er werd contact gezocht met De Kempervennen, het vakantiepark waar de vriendschap van Sandra en Nicole was ontstaan. “Ik heb gevraagd aan Christel van Bakel, Senior Medewerker Central Office van De Kempervennen, of we een vriendschapsboom mochten planten op het park. Christel was meteen ontroerd door het verhaal en ging het regelen. Ook stelde ze meteen voor de dag in te vullen met allerlei activiteiten op het park.”

Vriendschapsboom op De Kempervennen

Door de behandelingen van Nicole duurde het even voordat de dag kon worden gerealiseerd, maar in december 2014 was het zover. De twee vriendinnen gingen samen met hun gezinnen naar De Kempervennen om daar een Kastanjeboom te planten, als symbool voor hun vriendschap.

Samen de vriendschapsboom planten

Sandra: “Het was een mooie, zachte winterdag en we hebben veel lol gehad en herinneringen opgehaald. Uiteraard zijn we met elkaar op de foto gegaan, tijdens het planten van de boom waarmee we onze vriendschap hebben vereeuwigd”. Bij de twee (pen)vriendinnen heeft deze dag een speciaal plekje in hun hart gekregen en wie weet… zullen ze de boom nog eens gaan bezoeken.