Inspiratie

Uitvogelen: het ontwerpen van een thema cottage #1 - Brainstorm

Insider tips - Laatst gewijzigd op 13 Feb. 2020

Uitvogelen: het ontwerpen van een thema cottage #1 - Brainstorm

Een sprookjes cottage, avontuur cottage, dieren cottage of beach cottage (check onze nieuwe Beach Chilla's)... alle fantasiëen worden werkelijkheid wanneer je verblijft in deze gethematiseerde cottages. Uitvogelaar Suzanne gaat vandaag met 5 kinderen langs ontwerpstudio HDVL Designmakers om mee te werken aan een compleet nieuwe thema cottage. Een droom voor menig kind, toch? 


Het ontwerpproces

Een thuisgevoel creëren in combinatie met alle aspecten van het park-DNA, dát is het vertrekpunt voor de ontwikkeling van nieuwe cottages, vertelt hoofddesigner Helge Docters van Leeuwen. Vervolgens gaat het creatieve proces van start. En daar kan Helge de hulp van 5 kiddos vol fantasiën maar al te goed voor gebruiken. Hoe ze te werk gingen om hun eigen (droom) thema cottage te realiseren, dat zie je hier! 


Brainstormen

De eerste stap is om alle ideëen op papier te zetten. Ieder kind krijgt een vel papier en potloden om een eigen mindmap te maken. Alles wat in hen opkomt schrijven ze op en alle associaties worden met elkaar verbonden. Vervolgens wordt de mindmap visueel gemaakt. Tientallen tijdschriften worden uit elkaar gescheurd en geknipt om uiteindelijk met passende plaatjes een eigen moodboard te maken. Benieuwd naar de ideëen? Bekijk hier de eerste aflevering! 

 

Meer kijkjes achter de schermen geeft Suzanne je op ons YouTube-kanaal. Abonneer je, en je mist geen enkel Uitvogel-uitstapje.

 

Kids cottages
Kids cottages


De volgende stap is om de moodboards tot leven te laten komen in de vorm van ruwe schetsen. Helge vertelt in de volgende aflevering hoe dit proces in z'n werk gaat voor de thema cottages.
 

Ben jij al enhousiast? Bekijk en boek hier jouw bijzondere accommodatie