Inspiratie

Uitvogelen: het ontwerpen van een thema cottage #2 - Schetsen

Insider tips - Laatst gewijzigd op 13 Feb. 2020

Uitvogelen: het ontwerpen van een thema cottage #2 - Schetsen

In de vorige aflevering heeft Suzanne uitgevogeld hoe de eerste stap van het designproces van onze nieuwe thema cottages in z'n werk gaat. Vijf kinderen hebben samen met het team van HDVL Designmakers gebrainstormd en nieuwe ideeën gevisualiseerd in mindmaps en moodboards. De tweede stap is om de moodboards tot leven te laten komen in de vorm van ruwe schetsen. 

 

 

Meer kijkjes achter de schermen geeft Suzanne je op ons YouTube-kanaal. Abonneer je, en je mist geen enkel Uitvogel-uitstapje.

Schetsen

Helge vertelt dat zij eerst plattegronden tekenen om te kijken waar de ideeën van de vorige stap het beste tot z’n recht komen. Zo wordt er tijdens het schetsproces gekeken welke herkenbare elementen het thema van de cottage kunnen benadrukken en waar deze meubels en accessoires geplaatst moeten worden. Als voorbeeld nemen we Park Zandvoort. Gezien het DNA en de ligging van het park wilde HDVL Designmakers daar een echte beachvibe/jaren 60-gevoel creëren. Daarom is er bijvoorbeeld gekozen voor een jaren 50-koelkast. Een belangrijk element dat uiteindelijk de sfeer typeert.

 

Kids cottages

 

De volgende stap is om de materialen te verzamelen waarmee we de thema-cottage gaan inrichten. Helge vertelt in de volgende aflevering hoe dit proces in z'n werk gaat.

 

Nieuwsgierig geworden naar de bijzondere accommodaties die al worden aangeboden? Bekijk en boek hier jouw bijzondere accommodatie!