Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

Uitvogelen: activiteiten op grote hoogte, hoe voelt dat?

Insider tips - 23 Dec. 2019

Uitvogelen: activiteiten op grote hoogte, hoe voelt dat?

Je kunt in onze parken op je gemakje dobberen op het water. Of struinen door de bossen. Maar… je kunt ook meedoen aan activiteiten die de adrenaline door je lijf jagen. Onze uitvogelaar Suzanne was benieuwd hoe dat voelt, en ging in De Kempervennen met twee experts de hoogte in.

Andy Drysdale, Floormanager Adventure Sports, weet alles over de High Adventure Experience en Zip Wire in de bossen en aan het meer van De Kempervennen. Joey van Asseldonk neemt Suzanne in deze video mee naar binnen, naar het Klimparadijs en de Virtual Reality Experience.

 

 

Laat de adrenaline maar komen

Het startplatform van de Zip Wire is 12 meter boven de grond. Instructeurs zorgen dat iedereen veilig naar boven en naar beneden komt. Beneden is trouwens 580 meter verderop: in De Kempervennen vind je de langste Zip Wire van alle parken. Aan het einde scheer je vlak over het water, met zo’n 22 tot 27 km/u.

 

Zip Wire in De Kempervennen
Zip Wire in De Kempervennen

 

Veiligheid staat voorop

Net als bij de Zip Wire komen stalen zenuwen ook van pas bij de High Adventure Experience. Je staat op 7 meter hoogte tussen de boomtoppen, waar alles wiebelt en zwiept. Uiteraard staat veiligheid ook hier voorop – dus een helm op je hoofd, een zekeringslijn om je lijf, en een behulpzame instructeur aan je zijde.

 

High Adventure Experience in De Kempervennen
High Adventure Experience in De Kempervennen

 

Ook het spelelement telt

Ook binnen kun je de hoogte in. De 3D-klimwanden van het Klimparadijs hebben allemaal een game-thema: dat maakt klimmen niet alleen een sportieve bezigheid, maar ook extra fun. Op de Tetris, Bubbles en Pinball-wand kun je elkaar uitdagen: alleen klimmen via de zwarte route, bijvoorbeeld. Of… met een blinddoek! Hallo adrenaline…

 

Indoor Klimparadijs in De Kempervennen
Indoor Klimparadijs in De Kempervennen

 

In de maling genomen

Je kunt ook een knikkende-knieënervaring krijgen zonder ook maar 1 centimeter te klimmen. Hoe? Met de Virtual Reality Experience, waardoor het bijvoorbeeld lijkt alsof je over een wiebelbrug boven een afgrond loopt. VR neemt je hersenen compleet in de maling, maar je krijgt er precies hetzelfde adrenalineshot door in je lichaam.

 

Virtual Reality Experience in De Kempervennen
Virtual Reality Experience in De Kempervennen

 

Zelfs eens die adrenaline-rush voelen? Kijk hier waar je de hoogte in kunt gaan. Meer kijkjes achter de schermen geeft Suzanne je op ons YouTube-kanaal. Abonneer je, en je mist geen enkel Uitvogel-uitstapje.