€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

De Kids Climate Conference 2015, een groot succes!

Natuur - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

De Kids Climate Conference 2015, een groot succes!

Sinds 2012 vond het evenement al in Nederland plaats en van 19 t/m 21 juni 2015 werd het voor het eerst in Duitsland georganiseerd: Park Hochsauerland werd de locatie voor de Kids Climate Conference, een initiatief van het WWF en Center Parcs.

Geef kinderen het commando

"Geef kinderen het commando" was de naam van het evenement dat eind juni plaatsvond in Park Hochsauerland. Ongeveer 150 kinderen en jongeren tussen 8 en 14 jaar ontwikkelden daar hun visies voor een betere omgang met het milieu. Zij deden mee aan een gevarieerd en informatief programma met korte, creatieve workshops. Zo leerden de kinderen op speelse wijze hun wereld van morgen mede vorm te geven en een eigen bijdrage aan de oplossing van de klimaatproblematiek te leveren. Onder het motto ‘De maat is vol’ kregen de volwassenen van morgen op kindgerichte wijze een beter inzicht in talrijke belangrijke onderwerpen.

Belangrijke lessen

Ook de partners van de Kids Climate Conference hebben hieraan een belangrijke bijdrage geleverd. Zij gaven de kinderen tijdens unieke cursussen en workshops een beter inzicht in verschillende onderwerpen en zetten hen aan om over hun toekomst na te denken. Zo konden de kinderen een echt hulpteam met honden aan het werk zien, kwamen ze meer te weten over rampen die veroorzaakt worden door de mens, en leerden ze ook tweedehandskleding opnieuw te waarderen door er een heel gezin mee aan te kleden.

Bij WWF YOUNG PANDA bouwden de kinderen zaadbommen om opnieuw kleur in de weiden te brengen. Ze leerden verschillende afdrukken van dieren herkennen, ook van bedreigde diersoorten, en leerden begrijpen waarom het zinvol is om wild in kaart te brengen.

UNICEF had als zwaartepunt een bewuste omgang met voedingsmiddelen. Eén vraag stond centraal: Waarom wordt zo veel voedsel achteloos weggegooid? Op deze stand leerden de kinderen koken met overgebleven voedsel en leerden zij bewuste om te gaan met eten.

De wereld in het hart

Alle kinderen waren van de eerste tot de laatste minuut erg aangetrokken tot de wereldbol, ‘The Globe’: een klimtoestel en het hart van het klimaatkamp. Als kers op de taart heeft de Berliner Seilfabrik haar globe daarna ook aan Park Hochsauerland gedoneerd. Hartelijk dank hiervoor!

Visies voor een betere wereld

Op de laatste dag van dit klimaatweekend werden uit de verzamelde, creatieve ideeën van de kinderen in totaal 16 grondbeginselen voor een betere wereld en een beter milieubeleid gekozen. Realiseerbare visies zoals ´carpoolen’, ‘geen plastic zakken kopen’ en ‘natuurbescherming als schoolvak’ werden samengebracht in een klimaatboek. Om dit onderwerp ook op de lange termijn te blijven volgen, werd het klimaatboek vervolgens overhandigd aan de burgemeesters en de scholen van de kinderen.

Ontroerde initiatiefnemer

De première van de Kids Climate Conference in Duitsland heeft zelfs de initiatiefnemer en figuurlijke vader van het evenement, Center Parcs-bioloog Jean Henkens, diep geraakt: "Dit evenement heeft mijn verwachtingen en ook de ervaringen van de afgelopen jaren in Nederland ver overtroffen. Het enthousiasme en de creativiteit waarmee de Duitse kinderen hun ervaringen opdeden en deze in ideeën omgezet hebben, doen mijn groene hart sneller kloppen."

Center Parcs bedankt iedereen van harte die ons bij deze zo succesvolle Kids Climate Conference ondersteund heeft!

Wil je meer te weten komen over dit onderwerp, bezoek dan de website van de Kids Climate Conference.

 

Meer informatie over de natuur in onze parken en onze duurzame initiatieven vind je in Our Naturall Plan.