€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

Mijn Droombaan 'Medewerker Groendienst'

Natuur - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Mijn Droombaan 'Medewerker Groendienst'

Wist je dat alle planten in de Market Dome en de Aqua Mundo afkomstig zijn uit tropische regenwouden? Deze worden gered van de kap en krijgen een tweede huis bij ons. Stefan is al bijna 15 jaar medewerker Groendienst bij Port Zélande en vertelt ons alles over de verzorging.

Kun je wat over jezelf vertellen?

‘Mijn naam is Stefan. Ik ben 45 jaar, ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik werk al sinds 2002 voor Port Zélande bij de Groendienst. In maart alweer 15 jaar!’

Kun je wat meer over je baan vertellen en wat doe je tijdens een werkdag?

‘Het belangrijkste van mijn baan is de verzorging van de subtropische planten in Port Zélande. Klinkt best simpel toch? Mijn werkzaamheden doe ik vooral binnen in de Market Dome en in de Aqua Mundo. Verder ondersteun ik andere collega's buiten in het park.'

Stefan water geven

Wat vindt je het leukst aan je baan?

‘Ja, eigenlijk alles. Het is heel divers. Het ene moment ben je bezig met het snipperen, de andere keer met verstoppingen in dakgoten en regenpijpen en dan weer met het snoeien en water geven van de subtropische planten. Dat maakt mijn werk ook zo leuk!’

Heb je altijd al groene vingers gehad?

‘Ja. Ik kom uit Westland, Maasland. Ik heb bijvoorbeeld baantjes gehad waarbij ik tomaten moest plukken. Toen ben ik via-via eigenlijk bij Center Parcs terecht gekomen en ben ik er op deze manier ingerold.’

Stefan water geven2

Zijn er nog bijzondere werkzaamheden die bijvoorbeeld 1 of 2 keer per jaar gebeuren?

‘We snoeien 2 keer per jaar ’s nachts in de Market Dome en Aqua Mundo, één keer in het voorjaar, één keer in het najaar. Ook sturen wij twee keer per jaar grondmonsters op naar een externe firma, om te kijken of alles goed is. Vervolgens bemesten we de binnen beplanting met kunstmest.’

Is er nog een specifieke plant die je graag in het park zou willen hebben?

‘Buiten hebben wij vaak te maken met wisselende weersomstandigheden, maar als dit niet het geval zou zijn, zou ik voor buiten denken aan een Japanse sering en voor binnen aan een yucca. Over het algemeen ben ik super tevreden en trots op de planten die we momenteel hebben in Port Zélande.’

Meer informatie over de natuur in onze parken en onze duurzame initiatieven vind je in Our Natural Plan.