Inspiratie

Kids Counsel: meedenken over duurzame oplossingen

Natuur - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Kids Counsel: meedenken over duurzame oplossingen

Wat is Kids Counsel?

Kids Counsel, of Raad van Kinderen, werd opgericht in samenwerking met the Missing Chapter Foundation en Unicef, waarbij het doel is om samen met kinderen creatieve en unieke oplossingen te vinden voor duurzaamheiduitdagingen. Sinds 2014 zijn er al een aantal projecten door Center Parcs uitgevoerd waaronder een workshop over creatief zijn met afval, en Wannabe een Tuinder, waarbij de kinderen de fijne kneepjes van tuinieren leren en een eigen moestuintje mee naar huis kunnen nemen.

Kids Counsel 2016

Tijdens de editie van 2016, mochten de kinderen van openbare basisschool De Bergse Zonnebloem als jonge Kids Counsel ambassadeurs meedenken en meepraten over hoe Center Parcs gezinnen kan helpen om duurzaam te kunnen leven. De kinderen hebben met een frisse kijk hele creatieve en unieke oplossingen bedacht voor Center Parcs! Eén van de ideeën was bijvoorbeeld om het watergebruik van een cottage te meten en de gast hiervan op de hoogte te houden. Weer een ander creatief idee was het scheiden van afval door middel van een gooi-spelletje, zo wordt ook het plezier erin gehouden! 

Sinds dit jaar worden ook voor het eerst duurzaamheidspaspoorten met Groene Daden uitgedeeld op onze parken! Hiermee wordt het duurzaam gedrag van de kinderen aangemoedigd en beloond tijdens hun verblijf bij Center Parcs. 

In Our Naturall Plan legt Center Parcs de nadruk op de Groene Daden: duurzaamheidinitiatieven om zorgvuldig om te gaan met flora en fauna en natuurlijk de natuur zo goed mogelijk te behouden. Meer weten over Our Naturall Plan? Klik dan hier.