Center Parcs blog

Vernieuwingen, exclusieve foto’s, nieuws, tips en nog veel meer.

Leven in Zee-bad

Natuur - Laatst gewijzigd op 20 Nov. 2017

Leven in Zee-bad

In De Kempervennen vind je het Leven in Zee-bad. Naast het feit dat je kunt snorkelen in het koraalbad is het ook mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen bij de vissen en koralen. Zo kun je bekijken hoe de vissen worden gevoerd, wat ze eten, hoe het koraal wordt onderhouden en ga zo maar door! Je bevindt je in een wereld waarvan je dacht dat het alleen in verre oorden bestond én je krijgt de kans om de onder water wereld op een andere manier te zien.

Snorkelen Leven in Zee-bad

Vissen en koraal

Het Leven in Zee-bad wordt omgeven door verschillende grote zoutwateraquaria. Er zwemmen hier wel vijftig verschillende vissoorten rond, waaronder de zwartpunt rifhaai, doktersvissen, konijnvissen, schopvissen, koraalvlinders en kogelvissen! De vissen komen helemaal uit de Indische en Stille Oceaan of bijvoorbeeld uit Indo-Pacific. De koraalsoorten die in de aquaria leven, zijn vooral lederkoralen, steenkoralen en anemonen. Deze koraalsoorten groeien zo snel dat ‘stekjes’ ervan over een paar jaar ook verplant kunnen worden naar andere aquaria!

Vissen bekijken Leven in Zee-bad

Aquaria

Onze aquaria zijn ruim en optimaal ingericht waardoor we een natuurlijke oceaan nabootsen. Op deze manier kunnen de vissen leven zoals ze dat in de natuur doen. Het water in de aquaria komt direct van Nederlandse zeebodem en circuleert door een filtersysteem en wordt enkel aangevuld als het nodig is. Het water wordt dus niet verspild!

Snorkelen

Samenwerking

Het Leven in Zee-bad is bedoeld om kennis te maken met de fascinerende wereld onder water. Daarnaast wordt er aandacht gevraagd voor de gevaren die deze wereld bedreigen en de wijze waarop jij kunt bijdragen aan de bescherming van het leven onder water. Het Leven in Zee-bad is een initiatief van Center Parcs en Wereld Natuur Fonds (WNF). Wij geloven erin dat we een bijdragen kunnen leveren aan natuureducatie door samen te werken.

Kijk voor al onze initiatieven op Our Naturall Plan.