Inspiratie

WaterSpaarders, doe jij mee?

Natuur - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

WaterSpaarders, doe jij mee?

Per dag spoelt iedereen 130 liter vuil water weg. Dit water verdwijnt door de wc, gootsteen en het doucheputje. Met z’n allen kunnen we zorgen voor een duurzamere wereld! Als iedereen 5 minuten gaat douchen, in plaats van gemiddeld 9 minuten, besparen we 77.000 Olympische zwembaden met warm water! Doe jij ook mee?

Deal van 5 miljard

Het komende jaar werken wij mee aan een indrukwekkend doel: de besparing van 5 miljard warm water. Dit lukt als 565.000 mensen een deal willen sluiten om gemiddeld maximaal 5 minuten te douchen. Lukt dit, dan besparen we net zoveel CO2-uitstoot als van 44.000 auto’s! Het doel is geïnspireerd op de resultaten van 40.000 WaterSpaarders in Nederland.

Elke druppel telt

Dit prachtige doel is een initiatief van onze natuurlijke partners Het Wereld Natuurfonds en Missing Chapter Foundation (in samenwerking met Unilever). Om dit doel te behalen dragen ook wij een steentje bij. Wist je bijvoorbeeld dat wij ook water besparen in onze parken? Zo hebben we waterbesparende douchekoppen die maar liefst 15% water per douchebeurt besparen! Met wat korter douchen kun jij ook meedoen, geef je nu op!

Duurzaamheid zit in onze natuur, benieuwd naar onze duurzame initiatieven?