Inspiratie

Een werkstuk over Center Parcs: Marin kreeg een 10!

News - Laatst gewijzigd op 28 Nov. 2016

Een werkstuk over Center Parcs: Marin kreeg een 10!

Marin schreef voor school een werkstuk over Center Parcs. Dat deed ze zo goed, dat haar werk werd beloond met een 10; het hoogste cijfer van de klas!

Een groot Center Parcs fan

Sinds Marin nog in de buik van haar moeder zat, ging zij al vaak op vakantie naar Center Parcs. Jaren later bezoekt ze Center Parcs nog steeds minstens twee keer per jaar. Het is dan ook niet gek dat de 11-jarige scholier uit Volendam vrijwel alles van Center Parcs weet. “Ik vind het ook ontzettend leuk om erover te vertellen, dus voor mij was het logisch om Center Parcs als onderwerp te kiezen voor mijn werkstuk.” Van alle Center Parcs parken blijft De Kempervennen een van Marins favorieten. Wat er precies zo leuk is aan Center Parcs, en De Kempervennen in het bijzonder? “Bij Kempervennen is er een skihal wat je niet bij de andere parken kunt vinden, en Aqua Mundo vind ik ook leuk omdat er genoeg glijbanen zijn”, vertelt Marin. “Bij de Kidsclub vermaak ik me altijd, maar ik vind eigenlijk alles leuk aan het park. Het personeel is ook heel aardig.”

Het hoogste cijfer

Center Parcs wordt tot in detail omschreven in het werkstuk van Marin. Marin vertelt: “Ik wist eigenlijk al wel veel over Center Parcs, maar de geschiedenis was vrij nieuw voor mij.” Marin kon veel over de Center Parcs parken vertellen waarbij ze de Center Parcs website als bron heeft gebruikt. “Daar kon ik veel over informatie over de parken vinden.” Ze schrijft bijvoorbeeld over de kenmerken van de verschillende cottages, wat de Aqua Mundo precies is en wat er te doen valt in de Market Dome. Ook haar eigen ervaringen heeft ze gebruikt om het werkstuk te schrijven, zoals een stuk over de mascottes van Center Parcs: Orry & Vrienden. In totaal was ze vijf dagen bezig met het werkstuk. Marin kreeg als enige een 10 voor haar werkstuk. "Mijn meester was zo onder de indruk dat hij vond dat ik mijn werkstuk naar Center Parcs moest mailen, dus dat heb ik meteen gedaan".

Een droombaan bij Center Parcs

Marin ziet het erg zitten om later ook bij Center Parcs te werken. “Ik zou graag op het hoofdkantoor willen werken, zoals cottages boeken. Maar ik zou het ook interessant vinden om bij een van de arken achter de receptie te staan”, aldus Marin. Wie weet, kom je over een paar jaar met haar in contact als je op vakantie gaat naar Center Parcs!