Center Parcs blog

Vernieuwingen, exclusieve foto’s, nieuws, tips en nog veel meer.

Eerste schep voor Center Parcs Park Allgäu

News - Laatst gewijzigd op 08 Jan. 2018

Eerste schep voor Center Parcs Park Allgäu

Op vrijdag 7 oktober 2016 was het zover: De eerste schep is de grond ingegaan op de plek waar Center Parcs Park Allgäu zal komen. Park Allgäu zal het zesde Duitse Center Parcs park worden gelegen in Leutkirch. Gérard Brémond, oprichter en voorzitter van de Groupe Pierre & Vacances Center Parcs, brak met de eerste schep symbolisch de grond. Met deze daad is de bouw van Park Allgäu officieel van start gegaan.

Eerste schep Park Allgau


Een zeer bijzondere locatie

Mark Haak Wegmann, CEO van Center Parcs Europe, benadrukte in zijn toespraak de bijzondere situatie van het nieuwe park in Duitsland: "Center Parcs is erin geslaagd in deze bijzondere regio een park te bouwen. Dit past perfect in ons portfolio, de vijf Duitse parken zijn al in gebieden aantrekkelijk voor het toerisme, Allgäu is nog volop in ontwikkeling". " We geven de site een nieuwe toekomst - In lijn met ons duurzaamheidsconcept "zei Frank Daemen, Managing Director Center Parcs Duitsland.


Grootste Center Parcs park in Duitsland

Park Allgäu beslaat een oppervlakte van 184 hectare, waarop 1000 cottages worden gebouwd. Daarmee zal Park Allgäu het grootste Duitse Center Parcs park worden. In het voorjaar van 2017 wordt de start gegeven voor de bouw van de Market Dome, welke eind 2017 moet staan. Midden 2017 wordt er gestart met de bouw van de cottages, welke in fases gerealiseerd worden. Als de planning gehaald wordt, opent Park Allgäu in het najaar van 2018.

Ontdek Park Allgäu en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen