Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

Center Parcs blog

Center Parcs blog

Vernieuwingen, exclusieve foto’s, nieuws, tips en nog veel meer.

Het dak gaat eraf in De Kempervennen!

News - Laatst gewijzigd op 19 Feb. 2020

Het dak gaat eraf in De Kempervennen!

In De Kempervennen zijn er dit najaar veel dingen vernieuwd. De oude koepel van de Aqua Mundo is vervangen. Het dak gaat eraf!

Roof

De verbouwing

Na maanden voorbereiding zijn er op het park maar liefst 83 personen druk bezig geweest met de bouw van de nieuwe koepel. Het is allemaal begonnen met het leegpompen van het zwembad. Daarna zijn alle koepels, houten balken, elektra en schroeven uit de koepel gehaald. De 1100 oude koepeldelen zijn allemaal 100% recyclebaar! Deze koepeldelen zijn verwerkt en gerecycled naar nieuwe onderdelen. Vervolgens hebben ze de nieuwe koepeldelen geplaatst en geschilderd. Er zijn maar liefst 64 transporten nodig geweest om de 896 nieuwe koepeldelen te verplaatsen.

Roof Gone

De nieuwe koepel

De nieuwe koepel is gemaakt van aluminium, heeft een enorme oppervlakte van 3480 m2 en een slagvastheid die 300 keer beter is dan die van glas. Probeer daar maar eens doorheen te slaan! Daarnaast heeft de koepel een lange levensduur. Beleef nu weer jarenlang zwemplezier in de Aqua Mundo!

De nieuwe koepel heeft een lichte kleur, grote, heldere schaaldelen en is erg open en licht. Hij is transparant en biedt 100% doorzicht, zowel van buitenaf als van binnenuit. Zo kun je binnen toch nog lekker van het zonnetje genieten!

New Roof

Andere veranderingen in het park

Naast de nieuwe koepel zijn er ook nog wat andere dingen in het park veranderd. Zo zijn er in de Aqua Mundo veel tegels vervangen en is alle onderwater- en noodverlichting vervangen naar led. Dit is een stuk duurzamer dan normale verlichting, dus beter voor het milieu! Ook is er in deze periode veel gedaan aan bosdunning omdat er te veel bomen bij elkaar stonden. Nu de bomen vrijer staan krijgen ze meer zonlicht en voedingsstoffen, kan er meer gras groeien op de grond en schijnt er meer zonlicht in de cottages. 

Nu al zin om de vernieuwingen zelf te ervaren? Boek dan snel een verblijf in De Kempervennen