ISO 14001: uw garantie voor een groene vakantie | Center Parcs

ISO 14001 & 50001: uw garantie voor een groene vakantie

 

U heeft het misschien al eens gelezen: Center Parcs is ISO 14001 gecertificeerd. Al sinds 1999, waarmee we de eerste van alle toeristische organisaties in Europa waren. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Maar wat betekent het nu eigenlijk?

De hele organisatie onder de loep 

ISO 14001 is een internationale norm die over de hele wereld wordt erkend. Bedrijven die gecertificeerd willen worden, zetten zelf een milieumanagement-systeem en vragen dan onafhankelijke experts om dat te beoordelen. Elk onderdeel van de groep is gecertifieerd; dit wil zeggen dat zowel alle 21 parken en hoofdkantoren van Center Parcs onder de loep genomen worden, en dit elk trimester . De ISO 14001 deskundigen beoordelen al onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid – wat we op dit moment doen, en wat onze plannen voor de toekomst zijn.  Ze gaan de consistentie tussen onze duurzaamheidsobjectieven en de operationele implementatie na.


Momenteel zijn we ons bijvoorbeeld aan het focussen op het verminderen van ons energie- en waterverbruik en het optimaliseren van ons recyclage proces.

Omdat we onze groene inspanningen telkens uitbreiden en verbeteren, krijgen we elke 3 jaar een nieuw certificaat. Zo weet u zeker dat u geniet van een duurzame vakantie in een park waar de natuur en biodiversiteit voorop staan. En uw kinderen kunnen straks precies hetzelfde doen met hún kinderen. ISO 14001 is uw garantie.


ISO 50001

De ISO 50001 beschrijft het nieuwe energiemanagement systeem van Center Parcs. Zo wordt het gebruik van ons energie- en watergebruik en onze energieproductie gemonitord en gerapporteerd. Het gehele systeem rondom het energiegebruik wordt tevens door een certificeringsorgaan (TS  SWISS) gecontroleerd.

Als je meer wilt je weten komen over onze visie en doelstellingen, ontdek dan hier onze Naturall policy.