Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie OK

De getoonde prijzen zijn exclusief verplichte kosten: reserveringskosten (€29,50 per boeking), verplichte bedlinnenpakketten bij boeking van een Comfort cottage in Nederland, België en Duitsland (€8,50 per persoon) en toeristenbelasting en heffingen. De aangegeven prijs is op basis van beschikbaarheid.

Wij raden de volgende plekken aan in de omgeving van Parc Sandur

Hoogveenreservaat Bargerveen

Terug in de lijst
  • Veenloopcentrum
    Zusterweg 17
    7765 AX Weiteveen
  • Het hele jaar geopend.
  • 0524-541458
  • Bezoek de website
  • Bekijk routebeschrijving

In het hoogveenreservaat Bargerveen kunt u uren fietsen of wandelen zonder een levende ziel tegen te komen. Het is de ideale plaats om in alle rust en stilte te genieten van de rijke flora en fauna van de provincie Drenthe. Onderbreek af en toe uw tocht langs meertjes en bossen en observeer vlinders, libelles, vogels, kikkers en salamanders.
Ervaar ook de het verende veen door op laarzen door het natte en open terrein te waden. Het 2.100 hectare grote Bargerveen is het laatste restant van het Bourtangermoeras, waarvan de oorspronkelijke grootte geschat wordt op 3.000 km2. In de 19e eeuw was het veengebied belangrijk voor de industrie als ontginningsplaats van turf. Tot in de jaren dertig van de vorige eeuw werd turf gebruikt als energiebron. Sinds 2006 is het Bargerveen onderdeel van het 40 km² grote Internationaler Naturpark Bourtanger Moor-Bargerveen. Het natuurreservaat is een toevluchtsoord voor zeldzame planten en dieren.

Google Map

Parc Sandur - Je boeking

Naar boven
 

Ontdek onze andere parken

Vorige Volgende
Alleen bij Center Parcs is zóveel inbegrepen

Verplichte bijkomende kosten bij de boeking van een verblijf zijn de reserveringskosten (€ 29,50 per boeking), verplichte bedlinnen pakketten bij boeking van een Comfort cottage in Nederland, België en Duitsland (€ 8,50 per persoon) en toeristenbelasting en heffingen. De aangegeven prijs is op basis van beschikbaarheid.