€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Op zoek naar muzikale sfeer? Maak dan een zelfgemaakte windgong!

Activiteiten en Entertainment - Laatst gewijzigd op 04 Oct. 2023

Op zoek naar muzikale sfeer? Maak dan een zelfgemaakte windgong!

Wil jij deze herfstg samen met je dierbaren lekker creatief bezig zijn? Wat dacht je van een muziekinstrument met behulp van natuurlijke materialen? Ga op een ontdekkingsreis, verken de natuur en creëer je zelfgemaakte windgong van gevonden takken!

 

Zelfgemaakte windgong van takken

Op jacht naar takken

Om een unieke windgong te creëren, ga je eerst op zoek naar geschikte materialen. Verzamel allerlei soorten takken, een dikke stevige tak, dunne tak, lange takjes en korte takjes. Laat je fantasie de vrije loop. Een stevige tak is sowieso nodig, zodat hier alle andere takken aan kunnen hangen en die uiteindelijk het geluid gaan creëren. Denk er ook aan om touw te pakken, zodat alles aan elkaar vastgemaakt kan worden.

Aan de slag met die tak

Nu de door jouw gekozen takken gevonden zijn in de natuur, is het tijd om samen de takken om te bouwen naar een unieke windgong. Om hem zo mooi mogelijk te maken, kun je eerst aan de slag met het versieren van de takken. Zodra ze zijn versierd en de eventuele lijm is opgedroogd, kunnen er in de takken gaatjes gemaakt worden. Haal het touw door de gaatjes heen om zo alles met elkaar te verbinden. Als de kleinere takken met elkaar verbonden zijn, is de laatste stap in zicht. Knoop alle touwen aan de grote stevige tak. En klaar, een zelfgemaakte windgong van natuurmaterialen!