Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

FAQ Picture
Laatste update: 28 januari 16:50u

 • Vragen rondom jouw verblijf en het coronavirus

  Wat is de huidige situatie in de parken in Nederland?

  Onze parken in Nederland zijn geopend.

  Als je naar Nederland reist uit een geel gebied moet je een COVID Certificaat kunnen voorleggen om een (zelf)quarantaine van 10 dagen te vermijden. Dit certificaat kan zijn: bewijs van volledige vaccinatie (+ 2 weken), negatieve covid-19 test (max. 72 uur) of een bewijs van herstel. 

  Als gevolg van de door de Nederlandse regering genomen veiligheidsmaatregelen, zoals aangekondigd in de persconferentie van dinsdag 25 januari 19.00 uur, zullen de volgende maatregelen vanaf woensdag 26 januari van toepassing zijn in onze Nederlandse parken:

  • Ons subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is open. 
  • Indoor speelwerelden zoals BALUBA en de Action Factory gaan weer open. 
  • Onze restaurants, terrassen en bars zullen weer open zijn tot 22:00 uur en we maken gebruik van vaste zitplaatsen.
  • Faciliteiten zoals bowling, kinderboerderij, Kids Klub en Game Town gaan weer open. 
  • Entertainment zal beschikbaar zijn, maar met zitplaatsen. 
  • Het coronatoegangsbewijs* zal gelden in de meeste overdekte locaties (behalve locaties zoals de supermarkt, winkels, receptie en Take Away Food) zoals:
    - Aqua Mundo
    - Sauna en wellness faciliteiten
    - Restaurants, terrassen en bars
    - Indoor speeltuinen en indoor sportlocaties, zoals BALUBA en de Action Factory
    - Game Town en bowling
  • De winkels in de Market Dome zijn open, inclusief alle non-food winkels en de supermarkten en bakkerij.
  • Sportactiviteiten binnen en buiten zijn beschikbaar. 

  Kijk voor de beschikbaarheid en actuele openingstijden op de Center Parcs App. 

  Iedereen van 13 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs* kunnen tonen, samen met een geldig identiteitsbewijs om toegang te krijgen. Voor de Aqua Mundo en de indoor sporten geldt het coronatoegangsbewijs* voor iedereen van 18 jaar en ouder. 

  Daarnaast gelden de volgende veiligheidsmaatregelen voor alle parken in Nederland:

  • Wij doen er alles aan om de veiligheid van onze medewerkers en gasten te waarborgen. Wij vragen al onze gasten en medewerkers om regelmatig 20 seconden de handen te wassen, te hoesten/niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken, de 1,5 meter te respecteren en het schudden van handen te vermijden.
  • Op advies van de Nederlandse overheid mogen gasten met hun eigen huishouden en maximaal 4 andere personen in een accommodatie verblijven (kinderen van 12 jaar of jonger tellen niet mee). 
  • Gasten dienen op alle (openbare) locaties de 1,5 meter afstandsregel te respecteren.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle openbare locaties voor alle gasten van 13 jaar en ouder. Medische mondkapjes worden sterk aangeraden. 

  • In of nabij onze parken zijn testlocaties beschikbaar die kunnen worden geboekt via www.testenvoortoegang.org. Ze zijn beschikbaar op de volgende plaatsen:
     • De Kempervennen: Ter plaatse beschikbaar
     • De Eemhof: Ter plaatse beschikbaar
     • Het Heijderbos: Ter plaatse beschikbaar
     • Port Zélande: Ter plaatse beschikbaar
     • Park Zandvoort: 700 meter van park beschikbaar
     • Het Meerdal/Limburgse Peel: Ter plaatse beschikbaar
     • De Hutteheugte: Ter plaatse beschikbaar 
     • Parc Sandur: Ter plaatse beschikbaar
  • Voor gasten zonder bewijs van vaccinatie of herstel blijft het gratis om je te laten testen. Met de CoronaCheck-app op je mobiele telefoon kun je een coronatoegangsbewijs* krijgen. 
  • Bekijk de Center Parcs-App voor de meest actuele informatie met betrekking tot het gedetailleerde productaanbod, of via onze website.

  * Een coronatoegangsbewijs is een QR-code die aantoont dat je gevaccineerd bent, een herstelbewijs of een testbewijs van maximaal 24 uur oud hebt. Enkel een vaccinatie/test/herstel-bewijs zonder QR-code volstaat niet. 

  Wat is de huidige situatie in de parken in België?

  Onze parken in België zijn geopend. 

  Als gevolg van de door de Belgische regering genomen veiligheidsmaatregelen, zoals aangekondigd in de persconferentie van vrijdag 21 januari 2022, zullen vanaf vrijdag 28 januari 2022 de volgende maatregelen van toepassing zijn in onze Belgische parken:
  • Het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is open, inclusief alle recreatieve elementen. 
  • De indoor speelwerelden zoals BALUBA, de Action Factory, Kids World en Discovery Bay zijn open.
  • Gametown, bowling en de kinderboerderij zijn open.
  • Activiteiten zijn toegestaan tot 80 personen binnen en 200 personen buiten. 
  • Onze horecafaciliteiten zullen tot 24.00 uur geopend zijn, met een maximum van 6 personen per tafel (met uitzondering van grotere huishoudens). Een "huishouden" heeft betrekking op de leefsituatie thuis, niet op de situatie in de cottage. Ook onze afhaalservice en bezorgservice blijven beschikbaar, zodat u ook in de cottage met uw gezin kunt blijven genieten van lekker eten en drinken.
  • De winkels en supermarkt zijn open, een gast kan met 1 andere persoon van uw reisgezelschap tegelijk boodschappen doen. Voor de actuele openingstijden kunt u kijken op de Center Parcs App.

  Bovendien zijn de volgende maatregelen van toepassing:
  • Wij doen er alles aan om de veiligheid van onze medewerkers en gasten te waarborgen. Zo vragen wij al onze gasten en medewerkers om regelmatig 20 seconden de handen te wassen, te hoesten/niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken, de 1,5 meter afstand te respecteren en het schudden van handen te vermijden.
  • Alle volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar verplicht zijn om een mondmasker te dragen in alle indoor faciliteiten.
  • Alle gasten vanaf 16 jaar moeten een coronatoegangsbewijs* tonen bij het betreden van een restaurant en bar. Het dragen van een mondmasker is verplicht tenzij je aan de tafel zit. In Les Ardennes moet de gast een coronatoegangsbewijs* tonen bij het betreden van de Market Dome, Aqua Mundo en Action Factory.
  • Controleer de Center Parcs-App voor de meest up-to-date informatie met betrekking tot ons productaanbod, of via onze website

  * Een coronatoegangsbewijs is een QR code die aantoont dat je gevaccineerd bent, een herstelbewijs of een testbewijs hebt. Een negatief testbewijs via een negatieve PCR-test (NAAT-test) is 48 uur geldig, een negatieve RAT-test (antigeen sneltest) is slechts 24 uur geldig. Indien nodig moeten gasten zich tijdens hun verblijf opnieuw laten testen. Er zijn geen testlocaties in de Belgische parken. Naast het coronatoegangsbewijs moet je je ook kunnen legitimeren.  

  Wat is de huidige situatie in de parken in Duitsland?

  Onze parken in Duitsland zijn geopend. Volgens de officiële wetgeving betreffende COVID-19 zijn de beperkingen vastgesteld per deelstaat waar een park is gevestigd. Voor toegang tot een park, de Aqua Mundo, de Market Dome, de centrale voorzieningen en activiteiten gelden momenteel de volgende beperkingen per park:

  Geldig voor alle parken in Duitsland:
  - Bekijk de huidige openingstijden in de Center Parcs app. - Als gevolg van de beperking van de groepsgrootte kunnen er wijzigingen optreden in het aanbod van activiteiten. Raadpleeg de Center Parcs App voor de meest actuele informatie over het gedetailleerde productaanbod, of via onze website: https://www.centerparcs.nl/nl-nl/zorgeloze-vakantie_sck 
  - Wij vragen onze gasten om altijd op te hoogte te zijn van de regelgeving van de regio waar onze parken zich bevinden en te informeren naar de officiële wetgeving: COVID-19 Dashboard: https://experience.arcgis.com/experience/478220a4c454480e823b17327b2bf1d4/page/page_0/.
  - Let op: er gelden quarantaine-eisen voor niet volledig gevaccineerde of herstelde mensen die uit een risicogebied (virusvariant of gebied met hoge incidentie) komen. Bovendien ben je verplicht je digitaal te registreren en je moet een negatieve testresultaat uploaden via https://www.einreiseanmeldung.de/#/. 
  - 2G-en 3G zijn als volgt aantoonbaar:   
    - Personen die gevaccineerd zijn met een in de EU toegelaten COVID-19 vaccin (met het vaccin van Johnson & Johnson is een tweede vaccinatie vereist) en bij wie het ten minste 14 dagen geleden is sinds toediening van de laatste vaccindosis.   
    - Herstellende personen van ten minste 28 dagen maar niet ouder dan 3 maanden.   
    - Een antigeen sneltest van een officieel testcentrum, niet ouder dan 24 uur, of een PCR-testresultaat. 

  Belangrijke mededeling: Het RKI en het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben Nederland, België en Zwitserland tot COVID-19-gebied met hoge incidentie verklaard met ingang van zondag 21 november 2021. Dit betekent dat als je naar Duitsland reist, je 10 dagen in quarantaine moet als je niet volledig gevaccineerd of hersteld bent. Bij een negatieve antigeensneltest kan de quarantaine tot 5 dagen worden verkort. Deze regeling geldt voor alle personen van 0 jaar en ouder die naar Duitsland reizen vanuit een gebied met een hoge incidentie. Voor kinderen jonger dan 6 jaar eindigt de quarantaine na 5 dagen. 

  Als jouw boeking dankzij de wet- en regelgeving van de lokale overheid niet mogelijk is, zal Center Parcs via SMS en/of e-mail contact opnemen met je en je omboeken naar een andere datum/park/land. 

  • Park Nordseeküste: 
  - Let op de bovengenoemde regels voor alle parken. Deze komen bovenop de regels die per park van toepassing zijn, met name voor gasten die niet uit Duitsland komen.  
  - "2Gplus" bij aankomst ter plaatse en voor toegang tot overdekte gebieden zoals de Market Dome en de Aqua Mundo. Bovendien zijn FFP2-maskers in binnenruimtes verplicht. 
  - "2G" voor toegang tot buiten gedeeltes van restaurants en buitenactiviteiten. 
  -Alle activiteiten en faciliteiten zijn open. Aqua Mundo met beperkte capaciteit (50%). 
  - Bezetting per cottage: maximaal 10 personen per cottage, exclusief kinderen tot en met 14 jaar.

  Uitzonderingen 2G:
  - Kinderen tot en met 17 jaar, hoeven ook geen bewijs van testen te hebben. 

  Uitzondering op de testverplichting voor 2Gplus:
  - Personen met een boostervaccinatie (derde vaccinatie of tweede vaccinatie bij herstellende personen of personen met Janssen-vaccin). 

  • Bispinger Heide:
  - Let op de bovengenoemde regels voor alle parken. Deze komen bovenop de regels die per park van toepassing zijn, met name voor gasten die niet uit Duitsland komen.  
  - "2G" bij aankomst ter plaatse en voor toegang tot overdekte gebieden zoals de Market Dome en de Aqua Mundo. FFP2 maskers binnen verplicht. 
  - "3G" voor toegang tot buiten gedeeltes van restaurants en buitenactiviteiten.
  - Alle activiteiten en faciliteiten zijn open. Aqua Mundo met beperkte capaciteit (50%), sauna op reservering en vooraf bepaalde tijdssloten. 
  - Vanaf 28 januari moeten gasten een tijdslot reserveren voor de Aqua Mundo. De reservering is mogelijk vanaf één dag voor aankomst en is geldig voor een tijdslot van 2,5 uur.
  - Bezetting per cottage: maximaal 10 personen per cottage, exclusief kinderen tot en met 14 jaar.

  Uitzonderingen 2G: 
  - Kinderen tot en met 17 jaar, hoeven ook geen bewijs van testen te hebben.  

  • Park Eifel:
  - Let op de bovengenoemde regels voor alle parken. Deze komen bovenop de regels die per park van toepassing zijn, met name voor gasten die niet uit Duitsland komen.  
  - "2G" voor buitenruimes in het Market Café en buitenactiviteiten.
  - "2Gplus" bij aankomst, indoor faciliteiten (zoals restaurants, Aqua Mundo, Kids Factory).
  - Alle faciliteiten zijn open behalve de sauna. Aqua Mundo, bowling en Kids Factory zijn open met een beperkte capaciteit (50%). Entertainment voor kinderen en sport activiteiten vinden vooral buiten plaats. 
  - Bezetting per cottage: maximaal 25 personen per cottage, inclusief kinderen tot en met 11 jaar. 

  Uitzondering 2G:
  - Kinderen jonger dan 12 jaar en 3 maanden, geen testbewijs vereist. 
  - Kinderen van 12 jaar en 3 maanden t/m 16 jaar, negatief testbewijs vereist. 
  - Personen die niet gevaccineerd kunnen worden, met een medische verklaring + negatieve antigeen sneltest (niet ouder dan 24 uur). 

  Uitzondering op de verplichting om op 2Gplus te testen:
  -Personen met een boostervaccinatie (vanaf de eerste dag). 
  - Gevaccineerde en herstelde personen met een vervolgvaccinatie, indien niet meer dan 3 maanden zijn verstreken sinds de laatste vereiste enkelvoudige vaccinatie.
  - Herstelde personen van wie de positieve PCR-test niet ouder is dan 3 maanden.

  • Park Bostalsee:
  - Let op de bovengenoemde regels voor alle parken. Deze komen bovenop de regels die per park van toepassing zijn, met name voor gasten die niet uit Duitsland komen.  
  - "2Gplus" voor aankomst in het park en voor toegang tot de binnenruimtes zoals de Market Dome en de Aqua Mundo en de buitenruimtes van restaurants. 
  - "2G" voor buitenactiviteiten. Dit geldt ook voor het Cycle Center. 
  - Alle activiteiten en faciliteiten (m.u.v. de Bungee Trampoline) zijn open. De Aqua Mundo is geopend. Animatieactiviteiten vinden buiten plaats. 
  - Er zijn geen beperkingen voor het maximaal aantal personen in een cottage. 

  Uitzonderingen 2G:  
  - Kinderen t/m 5 jaar, ook geen testbewijs nodig.  
  - Leerlingen tussen de 6 en 17 jaar uit Duitsland met bewijs van school inschrijving (studentenkaart, kopie laatste rapport, ander schriftelijk bewijs van school). Ook geen testbewijs nodig voor aankomst (in schoolvakanties met testbewijs).  
  - Alle andere personen uit Duitsland t/m 17 jaar hebben een negatief bewijs van een antigeen-sneltest nodig (niet ouder dan 24 uur)  
  - Personen die niet gevaccineerd kunnen worden moeten een medisch bewijs kunnen tonen + negatieve uitslag antigeen-sneltest (niet ouder dan 24 uur)

  Uitzondering op de verplichting om op 2Gplus te testen:
  - Personen met een boostervaccinatie (vanaf de eerste dag). 

  • Park Hochsauerland:
  Belangrijke mededeling: Het RKI en het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben Nederland, België en Zwitserland tot COVID-19-gebied met hoge incidentie verklaard met ingang van zondag 21 november 2021. Dit betekent dat als je naar Duitsland reist, je 10 dagen in quarantaine moet als je niet volledig gevaccineerd of hersteld bent. Bij een negatieve antigeensneltest kan de quarantaine tot 5 dagen worden verkort. Deze regeling geldt voor alle personen van 0 jaar en ouder die naar Duitsland reizen vanuit een gebied met een hoge incidentie. Voor kinderen jonger dan 6 jaar eindigt de quarantaine na 5 dagen. 
  - Let op de bovengenoemde regels voor alle parken.
  - "2G" bij aankomst, voor toegang tot buitengedeeltes van restaurants en buitenactiviteiten. 
  - Alle activiteiten en faciliteiten zijn open. De Aqua Mundo en de Spa zijn open met beperkte capaciteit (max. 50%).
  - "2Gplus" voor toegang tot alle indoor faciliteiten zoals de Market Dome, restaurants, de Aqua Mundo en Spa. 
  - Bezetting per cottage: maximaal 10 personen per cottage, exclusief kinderen tot en met 14 jaar.

  Uitzonderingen 2G:
  - Kinderen tot en met 15 jaar, hoeven ook geen bewijs van testen te hebben. 
  - Personen die niet gevaccineerd kunnen worden, met een medische verklaring + negatieve antigeen sneltest (niet ouder dan 24 uur). 

  Uitzondering op de verplichting om op 2Gplus te testen:
  - Personen met een boostervaccinatie (vanaf de eerste dag). 
  - Herstelde personen van wie de positieve PCR-test niet ouder is dan 3 maanden.

  • Park Allgäu:
  - Let op de bovengenoemde regels voor alle parken. Deze komen bovenop de regels die per park van toepassing zijn, met name voor gasten die niet uit Duitsland komen.  
  - "2G" bij aankomst voor alle gasten ouder dan 5 jaar.
  - "2Gplus" aan de ingang van alle indoor faciliteiten zoals de Market Dome en Spa faciliteiten.
  - "3G": Moet worden aangetoond voor het gebruik van buitenactiviteiten en gastronomie. 
  - Er is toegangscontrole in de Market Dome.
  - Het dragen van een FFP2 mondmasker is verplicht in alle indoor faciliteiten.
  - Er zijn helaas momenteel geen avondshows (Live Muziek, Welcome Night, Crazy Bingo Game of Family Quiz Night). Ook de kinderactiviteiten Wannabe, Kids Disco, Voorleesverhaaltjes, Poppenkast, Kids Bingo en Orry Show gaan op dit moment niet door. 
  - Bezetting per cottage: maximaal 10 personen per cottage, exclusief kinderen tot en met 14 jaar.
  - Er geldt een avondklok van 22:30 - 5:00u.

  Uitzonderingen op het PCR-vereiste en de 2G-regel:
  - Kinderen t/m 7 jaar, hoeven ook geen bewijs van testen te hebben. 
  - Leerlingen uit Duitsland (die zich testen op school) met bewijs van school inschrijving (collegekaart, kopie van laatste rapport, ander schriftelijk bewijs van school) hoeven ook geen bewijs van testen te hebben (in schoolvakanties met testbewijs).
  - Personen t/m 17 jaar die niet meer naar school gaan (negatieve antigeentest vereist)
  - Personen die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd (medisch bewijs vereist, negatieve antigeentest vereist niet ouder dan 24 uur)

  Uitzonderingen op het verplichte testen voor 2Gplus:
  - De testverplichting geldt niet voor personen met boostervaccinaties
  - Gevaccineerde personen van wie de laatste vereiste vaccinatie niet langer dan 3 maanden geleden is
  - Herstellende personen bij wie kan worden aangetoond dat de infectie niet langer dan 3 maanden geleden heeft plaatsgevonden

  Belangrijke mededeling: Het gele vaccinatiebewijs is niet meer geldig als 2G/2Gplus bewijs. Alleen een QR code wordt dan nog geaccepteerd.

  Wat is de huidige situatie in de parken in Frankrijk?

  Onze parken in Frankrijk zijn geopend:

  • Vanaf 24 januari vragen wij al onze gasten (vanaf 16 jaar) om bij aankomst bij de ingang van de parken een Covid-vaccinatiepas te tonen.
  • Kinderen van 12 tot en met 15 jaar hebben een Covid-gezondheidspas nodig. Kinderen jonger dan 12 jaar wordt niet gevraagd een Covid-gezondheidspas te tonen. 
  • Eenmaal op het park, hebben de gasten vrije toegang tot alle restaurants, winkels, Aqua Mundo en activiteiten. Er wordt niet meer gevraagd naar een Covid-vaccinatiepas of gezondheidspas. 
  • Als een gast het park verlaat voor en dag, zal er bij terugkomst opnieuw gevraagd worden om de Covid-vaccinatiepas of Covid-gezondheidspas te laten zien bij de ingang van het park. 
  • Bekijk de volgende website voor meer informatie over een vaccinatiepas: https://www.gouvernement.fr/le-pass-vaccinal-mode-d-emploi.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in het hele park, inclusief alle overdekte ruimtes en buitengebieden.

  Ik heb een boeking gemaakt met een ActiviteitenCadeau, kan ik deze gebruiken?

  Ja, jouw ActiviteitenCadeau is geldig. Je kunt deze gebruiken voor de activiteiten die op dat moment beschikbaar zijn op het park waar je een verblijf hebt geboekt. Bij aankomst in het park ontvang je een overzicht van mogelijke activiteiten.

  Wat is het beleid voor gasten die een verblijf hebben geboekt in een land waar ze geadviseerd worden niet naartoe te reizen?

  Elk land heeft zijn eigen regels en reisadviezen. We vragen gasten om het bezoek zelf goed te plannen, gebaseerd op de beschikbare informatie van lokale overheden. Controleer deze informatie regelmatig.

  Al deze informatie is te vinden op de websites van de overheid:
  • Nederland
  • Belgie
  • Duitsland
  • Frankrijk


  Als jouw boeking dankzij de wet- en regelgeving van de lokale overheid niet mogelijk is, zal Center Parcs via SMS en/of e-mail contact opnemen met je en je omboeken naar een andere datum/park/land. 

  Info omtrent corona en het gebruik van de Aqua Mundo

  Welke faciliteiten, activiteiten en live-entertainment zijn beschikbaar op de parken?

  De situatie verschilt per land en per park. Bekijk hier de actuele informatie met betrekking tot het productaanbod per park. In onderstaande vragen gaan we tevens wat dieper er op in. Als je al een verblijf hebt gepland, kijk dan in de Center Parcs-App voor een uitgebreid en actueel aanbod van faciliteiten en activiteiten.

  We verzoeken je bovendien de veiligheidsregels nauwkeurig op te volgen.

  Wat zijn de voorwaarden van de recreatie-voucher?

  Als de nieuwe boeking goedkoper is, blijft de resterende waarde op de recreatie-voucher staan (een jaar geldig vanaf de aankomstdatum van jouw oorspronkelijke boeking). Je kan het resterende bedrag gebruiken voor een nieuwe boeking door contact op te nemen met het customer contact center of door een tweede verblijf via onze website te boeken.

  Je kunt de recreatie-voucher ook gebruiken in jouw Mijn Center Parcs-account om het bedrag van jouw verblijf te voldoen en activiteiten en services bij te boeken. Heb je al een deel van de recreatie-voucher gebruikt om je verblijf via de website te betalen dan is het helaas niet mogelijk om het resterende deel in jouw Mijn Center Parcs-account te gebruiken.

  Het is niet mogelijk om de voucher in het park te gebruiken om voor activiteiten en services te betalen.

  Circa 2 weken voor het verlopen van jouw recreatie-voucher ontvang je een email van ons.

  De voorwaarden van de recreatie-voucher kun je hier vinden. 

  Is de Aqua Mundo geopend?

  Nederland: De Aqua Mundo's in onze Nederlandse parken zijn weer open, inclusief alle recreatieve elementen (zoals de glijbanen, wildwaterbaan en themabaden). We maken geen gebruik van tijdsloten in onze Nederlandse parken. Voor toegang tot de Aqua Mundo is het verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder om een geldig coronatoegangsbewijs* + identiteitskaart te laten zien.

  * Een coronatoegangsbewijs is een QR-code die aantoont dat je gevaccineerd bent, een herstelbewijs of een testbewijs van maximaal 24 uur oud hebt. Enkel een vaccinatie/test/herstel-bewijs zonder QR-code volstaat niet. 

  België:
  De Aqua Mundo's in België zijn open, inclusief alle recreatieve elementen. 
  In Les Ardennes moet iedereen vanaf 16 jaar een coronatoegangsbewijs** tonen om toegang te krijgen tot de Aqua Mundo. 

  ** Een coronatoegangsbewijs is een QR code die aantoont dat je gevaccineerd bent, een herstelbewijs of een testbewijs hebt. Een negatief testbewijs via een negatieve PCR-test (NAAT-test) is 48 uur geldig, een negatieve RAT-test (antigeen sneltest) is slechts 24 uur geldig. Indien nodig moeten gasten zich tijdens hun verblijf opnieuw laten testen. Er zijn geen testlocaties in de Belgische parken. Naast het coronatoegangsbewijs moet je je ook kunnen legitimeren.  

  Frankrijk: Alle Aqua Mundo's zijn open. 
  De volgende beperkingen zijn van toepassing:
    - In al onze Franse parken is het niet nodig om tijdslots te reserveren. 
    - Je hoeft geen Covid-vaccinatie of -gezondheidspas te laten zien bij de ingang van de Aqua Mundo. Dit bewijs wordt alleen gevraagd bij aankomst in het park. 
    - Gasten dienen de afstandsregels te respecteren en de gemarkeerde route naar en in de Aqua Mundo te volgen. 
    - De wildwaterbaan is open. Om de veiligheidsmaatregelen te respecteren, zal er een toegangscontrole zijn.
    - Het peuterbad is open.
    - Douches zijn open en kleedkamers zijn beperkt. Gasten moeten hun bezoek aan de Aqua Mundo in hun cottage voorbereiden: handen wassen, toilet gebruiken, douchen en zwemkleding aantrekken in de cottage voordat je naar de Aqua Mundo gaat.
    - In Villages Nature Paris is het maximale aantal bezoekers beperkt tot 2000 personen. Voor alle andere parken is deze beperking niet van toepassing. 

  Duitsland:  Het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is geopend (deels met beperkingen). Vanaf 28 januari moeten gasten een tijdslot reserveren in Bispinger Heide voor de Aqua Mundo. De reservering is mogelijk vanaf één dag voor aankomst en is geldig voor een tijdslot van 2,5 uur. In alle ander parken is reserveren niet nodig. Bovendien is voor Bispinger Heide en Park Hochsauerland "2G" vereist voor toegang tot de Aqua Mundo. Voor Park Bostalsee, Park Eifel, Park Allgäu en Park Nordseeküste is "2Gplus" vereist voor toegang tot de Aqua Mundo. 

  Voor alle info omtrent het gebruik van de Aqua Mundo's in onze parken (afwijkend per land), kun je terecht in het tweede onderwerp in de FAQ: Veiligheidsmaatregelen in de Aqua Mundo. 

  Is Center Parcs geopend voor dagrecreatie?

  De toegang tot onze parken en/of bepaalde faciliteiten voor daggasten verschilt per land/park. Voor de meest actuele situatie verwijzen we je graag naar: https://www.dagjecenterparcs.nl/NL

  Wat is het beleid voor gasten die een verblijf hebben geboekt en van plan zijn met meer dan één huishouden per cottage te komen?

  Wat betreft het reisgezelschap en het ontvangen van bezoekers tijdens jouw verblijf dien je je te houden aan de richtlijnen van het land waar je heen gaat. We vragen gasten om het bezoek zelf goed te plannen, gebaseerd op de beschikbare informatie van lokale overheden. Al deze informatie is te vinden op de websites van de lokale overheden (zie vraag 2).

  Vanaf 15 januari mogen gasten in een accommodatie verblijven met hun eigen huishouden en maximaal 4 andere personen (kinderen van 12 jaar of jonger tellen niet mee). Wij vragen gasten om contact op te nemen met het Customer Contact Center over een boeking voor een accommodatie van meer dan 1 huishouden + meer dan het maximaal aantal toegestande personen. 

  Parkmedewerkers kunnen instructies geven die je dient te volgen voor jouw en andermans veiligheid. Als jouw reisgezelschap niet aan de richtlijnen voldoet, neem dan gerust contact op met ons Customer Contact Center om te kijken of we de boeking kunnen wijzigen (bijv. extra cottage). 

  Mogen vrienden en familie op bezoek komen op het park?

  In Nederland is het toegestaan om vrienden en familie te ontvangen. Op advies van de Nederlandse overheid mogen gasten in een accommodatie verblijven met hun eigen huishouden en maximaal 4 andere personen (kinderen van 12 jaar of jonger tellen niet mee). 

  België:
  Belgische gasten mogen vrienden en familie op bezoek hebben.

  Ik heb een arrangement (bijv. catering) geboekt dat niet beschikbaar is op het park. Wat is jullie beleid?

  Vanaf 26 januari gaan onze restaurants, terrassen en bars weer open tot 22:00 uur. 

  Zijn de restaurants open?

  In Nederland: Vanaf 26 januari 2022 zijn onze restaurants, terrassen en bars weer geopend tot 22:00 uur. Daarnaast kun je nog steeds gebruik maken van Take-away, Retail bezorgdiensten en de supermarkt. 

  Voor het betreden van een bar, restaurant of terras (exclusief afhaal-en bezorgdiensten) geldt het coronatoegangsbewijs*. Voor zowel onze binnen-als buitenlocaties geldt dat iedereen van 13 jaar en ouder een geldig coronatoegangsbewijs* moet kunnen tonen om toegang te krijgen. Ook moet je je hierbij kunnen identificeren. 

  * Een coronatoegangsbewijs is een QR-code die aantoont dat je gevaccineerd bent, een herstelbewijs of een testbewijs van maximaal 24 uur oud hebt. Enkel een vaccinatie/test/herstel-bewijs zonder QR-code volstaat niet. 

  In België:
    Restaurants, buffetten en terrassen zijn open tot 24:00 uur. Gasten mogen met maximaal 6 personen aan één tafel zitten (m.u.v. grotere huishoudens). Een "huishouden" heeft betrekking op de leefsituatie thuis, niet op de situatie in de cottage.  Hotelgasten in De Vossemeren krijgen het hotelontbijt weer in het restaurant.

  Alle gasten vanaf 16 jaar moeten een coronatoegangsbewijs** tonen bij het betreden van een restaurant en bar. Het dragen van een mondmasker is verplicht tenzij je aan de tafel zit.  

  ** Een coronatoegangsbewijs is een QR code die aantoont dat je gevaccineerd bent, een herstelbewijs of een testbewijs hebt. Een negatief testbewijs via een negatieve PCR-test (NAAT-test) is 48 uur geldig, een negatieve RAT-test (antigeen sneltest) is slechts 24 uur geldig. Indien nodig moeten gasten zich tijdens hun verblijf opnieuw laten testen. Er zijn geen testlocaties in de Belgische parken. Naast het coronatoegangsbewijs moet je je ook kunnen legitimeren.  


  In Frankrijk zijn onze restaurants weer open. Het is niet nodig om bij het restaurant een Covid-vaccinatie of -gezondheidspas te laten zien. Hier zal alleen bij aankomst op het park om gevraagd worden.

  In Duitsland zijn onze restaurants weer open. Onze afhaalservice is ook nog steeds mogelijk, zodat je samen met je familie van lekker eten en drinken kan genieten in de cottage. 

  Hoe kan ik een tafel reserveren?

  Meer informatie over restaurants, beschikbaarheid en openingstijden vind je in de Center Parcs-App of in Mijn Center Parcs. In de meeste Franse parken is het verplicht een tafel te reserveren via de app of Mijn Center Parcs. In de Duitse parken wordt bij aankomst een speciaal telefoonnummer meegegeven voor het reserveren van een tafel.

  Is de Spa geopend?

  Nederland:
  Alle sauna-en wellnessfaciliteiten zijn open. Iedereen van 13 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs* kunnen tonen, samen met een geldig identiteitsbewijs om toegang te krijgen.

  * Een coronatoegangsbewijs is een QR-code die aantoont dat je gevaccineerd bent, een herstelbewijs of een testbewijs van maximaal 24 uur oud hebt. Enkel een vaccinatie/test/herstel-bewijs zonder QR-code volstaat niet. 

  Belgie:
  Alle spa en wellness faciliteiten blijven geopend. De sauna in De Vossemeren is echter gesloten. De massages en spabehandelingen blijven wel beschikbaar. 

  In Frankrijk zijn alle Spa faciliteiten open.

  Duitsland: 
  Voor Park Allgäu is "2Gplus" vereist voor toegang tot de spa ruimtes. Voor Bispinger Heide en Park Hochsauerland zijn de spa-en saunagedeelten geopend met "2G" voor spabehandelingen of massages waarbij geen mondkapje kan worden gedragen. In Park Hochsauerland is de capaciteit beperkt tot 50%. 

  Alle veiligheidsmaatregelen die wij nemen staan op onze website. Bezoek onze website voor de meest accurate informatie met betrekking tot onze veiligheidsmaatregelen. 

  Hoe worden de kinderactiviteiten georganiseerd? Komt er een beperking op het aantal deelnemers?

  • We volgen de richtlijnen van de overheden in elk land. Vanwege veiligheidsbeperkingen en hygiënemaatregelen kunnen sommige activiteiten niet plaatsvinden. Andere activiteiten zullen met beperkingen worden uitgevoerd om de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en gasten te garanderen.
  • Het meest actuele activiteitenprogramma is te vinden in de Center Parcs-App of in Mijn Center Parcs.

  Hoe garandeert Center Parcs de veiligheid van gasten en medewerkers?

  Om de veiligheid van onze medewerkers en gasten te waarborgen, passen wij ons product voortdurend aan op de overheidsrichtlijnen in elk land. Elk land heeft zijn eigen richtlijnen en reisadviezen. Deze informatie is beschikbaar via de websites van de lokale overheden (zie vraag 2).

  We doen er alles aan om de veiligheid van onze gasten en medewerkers te bewaken. Zo vragen we onze medewerkers en gasten om bijvoorbeeld regelmatig hun handen te wassen gedurende 20 seconden, te hoesten / niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken, 1,5 meter afstand te respecteren en geen handen te schudden.

  Er is voldoende ruimte op de parken om afstand te behouden. Al onze gasten en medewerkers worden gevraagd om deel te nemen aan de regels en richtlijnen die zijn opgesteld om een veilige omgeving te waarborgen. Lees meer over onze veiligheidsmaatregelen op onze website.

  Waar vind ik alle informatie over de veiligheidsmaatregelen die Center Parcs toepast?

  We volgen altijd de wet en regelgeving van de lokale overheden. Al deze informatie is te vinden op de websites van de lokale overheden (zie vraag 2). Naast alle verplichte veiligheidsmaatregelen neemt Center Parcs ook andere maatregelen om de veiligheid van onze gasten en medewerkers te waarborgen. Alle veiligheidsmaatregelen kun je hier raadplegen.

  Nederland:

  • Wij doen er alles aan om de veiligheid van onze medewerkers en gasten te waarborgen. Wij vragen al onze gasten en medewerkers om regelmatig 20 seconden de handen te wassen, te hoesten/niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken, de 1,5 meter te respecteren en het schudden van handen te vermijden.
  • Het dragen van een mondkapje verplicht in alle binnenlocaties voor alle gasten van 13 jaar en ouder.
  • Op advies van de Nederlandse overheid mogen gasten met hun eigen huishouden en maximaal 2 andere personen in een accommodatie verblijven (kinderen van 12 jaar of jonger tellen niet mee). 
  • In of nabij onze parken zijn testlocaties beschikbaar die kunnen worden geboekt via www.testenvoortoegang.org. Ze zijn beschikbaar op de volgende plaatsen:
     • De Kempervennen: Ter plaatse beschikbaar
     • De Eemhof: Ter plaatse beschikbaar
     • Het Heijderbos: Ter plaatse beschikbaar
     • Port Zélande: Ter plaatse beschikbaar
     • Park Zandvoort: 700 meter van park beschikbaar
     • Het Meerdal/Limburgse Peel: Ter plaatse beschikbaar
     • De Hutteheugte: Ter plaatse beschikbaar 
     • Parc Sandur: Ter plaatse beschikbaar
  • Voor gasten zonder bewijs van vaccinatie of herstel blijft het gratis om je te laten testen. Met de CoronaCheck-app op je mobiele telefoon kun je een coronatoegangsbewijs krijgen. 
  • Bekijk de Center Parcs-App voor de meest actuele informatie met betrekking tot het gedetailleerde productaanbod, of via onze website.


  België:

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor alle volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar in alle indoor faciliteiten. 
  • Alle gasten vanaf 16 jaar moeten een coronatoegangsbewijs* tonen bij het betreden van een restaurant en bar. In Les Ardennes moet de gast een coronatoegangsbewijs* tonen bij het betreden van de Market Dome. Het dragen van een mondkapje is verplicht tenzij je aan de tafel zit. 

  * Een coronatoegangsbewijs is een QR code die aantoont dat je gevaccineerd bent, een herstelbewijs of een testbewijs hebt. Een negatief testbewijs via een negatieve PCR-test (NAAT-test) is 48 uur geldig, een negatieve RAT-test (antigeen sneltest) is slechts 24 uur geldig. Indien nodig moeten gasten zich tijdens hun verblijf opnieuw laten testen. Er zijn geen testlocaties in de Belgische parken. Naast het coronatoegangsbewijs moet je je ook kunnen legitimeren.  


  Frankrijk:
  • Het dragen van een mondkapje is voor personen vanaf 12 jaar verplicht in het hele park, inclusief alle overdekte ruimtes en buitengebieden.
  • Vanaf 24 januari vragen wij al onze gasten (vanaf 16 jaar) om bij aankomst bij de ingang van de parken een Covid-vaccinatiepas te tonen.
  • Kinderen van 12 tot en met 15 jaar hebben een Covid-gezondheidspas nodig. Kinderen jonger dan 12 jaar wordt niet gevraagd een Covid-gezondheidspas te tonen. 
  • Eenmaal op het park, hebben de gasten vrije toegang tot alle restaurants, winkels, Aqua Mundo en activiteiten. Er wordt niet meer gevraagd naar een Covid-vaccinatiepas of gezondheidspas. 
  • Als een gast het park verlaat voor en dag, zal er bij terugkomst opnieuw gevraagd worden om de Covid-vaccinatiepas of Covid-gezondheidspas te laten zien bij de ingang van het park. 
  • Bekijk de volgende website voor meer informatie over een vaccinatiepas: https://www.gouvernement.fr/le-pass-vaccinal-mode-d-emploi.

  Duitsland:

  • Het dragen van een mondmasker is in alle parken verplicht in alle centrale faciliteiten. 

  Wat is het beleid van Center als één van de boeking deelnemers zich ziek voelt / koorts heeft?

  We vragen je jouw verbijf uit te stellen, indien jij of iemand van jouw boeking deelnemers ziek is. De voorwaarden zijn afhankelijk van de boekingsdatum, bekijk daarvoor bovenstaande vragen. Je kunt hiervoor contact opnemen met het Customer Contact Center.

  Is er een aangepaste aankomstprocedure?

  • In geval van koorts, vragen wij je om naar huis te gaan, waar je een bijbehorende voucher voor een toekomstig verblijf zult ontvangen.
  • We maken gebruik van 100% online check-ins via e-tickets. Dit is verplicht. (Dus inchecken voor aankomst via de app / Mijn Center Parcs).
      o B2B gasten en gasten die via een touroperator hebben geboekt, kunnen wel inchecken bij de receptie, aangezien zij geen toegang hebben tot Mijn Center Parcs en de app.
      o Gasten die het niet gelukt is om online in te checken kunnen bij de receptie inchecken. De receptie is geopend tijdens de check-in (15:00u, 16:00u voor Nederlandse en Duitse parken).
  • De inchecktijd voor gasten is 15.00 uur voor de cottage, 16:00 uur voor de Nederlandse, Duitse en Franse parken. Gasten zijn echter welkom om vanaf 12 uur naar het park te komen en alvast van het park te genieten. Voor Duitsland geldt dat gasten al voor 12.00 uur welkom zijn op het park. Voor Friends-aankomsten, zie volgende vraag.

  • Alleen voor Frankrijk
  • Het dragen van een masker is voor personen vanaf 12 jaar in alle indoor ruimtes verplicht.
  • Vanaf 24 januari vragen wij al onze gasten (vanaf 16 jaar) om bij aankomst bij de ingang van de parken een Covid-vaccinatiepas te tonen.
  • Kinderen van 12 tot en met 15 jaar hebben een Covid-gezondheidspas nodig. Kinderen jonger dan 12 jaar wordt niet gevraagd een Covid-gezondheidspas te tonen.
  • Eenmaal op het park, hebben de gasten vrije toegang tot alle restaurants, winkels, Aqua Mundo en activiteiten. Er wordt niet meer gevraagd naar een Covid-vaccinatiepas of gezondheidspas.
  • Als een gast het park verlaat voor en dag, zal er bij terugkomst opnieuw gevraagd worden om de Covid-vaccinatiepas of Covid-gezondheidspas te laten zien bij de ingang van het park.
  • Bekijk de volgende website voor meer informatie over een vaccinatiepas: https://www.gouvernement.fr/le-pass-vaccinal-mode-d-emploi.

  Ik ben een Center Parcs Friend. Kan ik eerder inchecken op het park?

  Op onze Nederlandse en Belgische parken (m.u.v. Terhills Resort) is de early check-in aankomsttijd van 13:00 voor Friends beschikbaar.

  Waar kan ik meer informatie krijgen over mijn vragen over het Coronavirus met betrekking tot Center Parcs?

  Voor vragen over een omboeking kun je ons bereiken op 010 798 0980.

  Voor alle andere Corona-gerelateerde vragen zijn speciale informatienummers gecreëerd voor alle Corona-virusvragen met betrekking tot Center Parcs per land van herkomst. Voor Nederlanders is het crisisnummer: +31107980988.

  Is er een maximaal aantal gasten toegestaan op de parken?

  Center Parcs volgt de richtlijnen van de overheden in elk land. Er is geen maximum aantal gasten vastgesteld voor de Nederlandse parken. Het is mogelijk dat in bepaalde faciliteiten een maximum aantal gasten geldt. Bekijk hier de meest accurate informatie.

  Is er toezicht op de parken?

  Onze medewerkers worden opgeleid en geïnformeerd over de regels en voorschriften. Indien nodig zullen onze medewerkers onze gasten benaderen om ervoor te zorgen dat de lokale richtlijnen voor het park worden opgevolgd.

  In onze parken wordt dag en nacht toezicht gehouden door ons beveiligingspersoneel, om een veilige omgeving te garanderen voor zowel onze gasten als medewerkers.

  Hoe garandeert Center Parcs een hygiënische cottage?

  Er wordt extra tijd berekend om elke cottage schoon te maken voor de aankomst van nieuwe gasten.

  Handgel, desinfectiematerialen (maskers afhankelijk van land) zijn te koop bij onze receptie en Foodstore. In onze faciliteiten kun je ook jouw handen desinfecteren.

  Is er voldoende ruimte op de parken om een afstand van 1,5 meter te garanderen?

  Onze parken bestaan voor meer dan 90% uit natuur en water. Hierdoor is er voldoende ruimte om in en rond het park te bewegen zonder andere gasten tegen te komen. Onze accommodaties zijn gelegen met voldoende ruimte tussendoor. De weinige accommodaties die geen 1,5 meter kunnen garanderen, zullen niet beschikbaar zijn.