€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Back to basic of een plastic Kerst?

Center Parcs Moments - Laatst gewijzigd op 28 Dec. 2023

Back to basic of een plastic Kerst?

 


Toen ik nog student was en op een kamertje in Utrecht woonde, zo’n 15 jaar geleden, ging ik een paar weken voor Kerst naar het tuincentrum om een mooi boompje voor mijn eigen ‘paleisje’ te kopen. Daar stuitte ik tot mijn grote verbazing op een hele afdeling vol met zwarte, kalige kerstbomen. Het bleek ‘de trend’ van dat jaar te zijn. Ik weet dat ik destijds, toen had ik al een blog, daar een heel schrijven aan spendeerde. En dan met name over de vele vraagtekens die ik bij dat soort moderne bomen had. Hoe kan een minimalistische, zwartkleurige, plastic boom nu enige vorm van gezelligheid geven in die toch al donkere dagen? Ik weet het, over smaak valt niet te twisten, maar toch… Een kerstboom hoort toch groen te zijn, naar dennennaalden geurend en (juist) net niet perfect te zijn?

 

Toch duiken er elk jaar weer nieuwe Kerst trends op in de winkels, die verbazingwekkend genoeg, ook elke keer weer aanslaan. Van roze bomen met bijpassende pluche kerstpoedels tot aan levensgrote notenkrakers en Mickey Mouse kerstballen. Maar, hoezee, gelukkig is daar ook de back-to-normal trend. Zo reed ik met mijn kids vorig jaar december naar een boer 5 kilometer van waar we wonen. Daar konden we door het dennenbomenveld dat daar lag struinen en zelf ‘onze’ boom uitzoeken. Ter plekke werd ie voor je uitgegraven (ook al een spektakel an sich) en kon je hem zo in de achterbak mee naar huis nemen. En dat allemaal voor een prikkie. Thuis hingen we er zelfgemaakte kerstknutsels in, lang leve Pinterest en school, en klaar was onze imperfecte, maar prachtige boom. En na Kerst? Daarna ging ie gewoon, hup, zo onze tuin in. Een nieuw, tweede leven. Hartstikke duurzaam ook.

 

En herinneren jullie je deze nog; het steekschuim, oase, waar je elk jaar de meest creatieve kerststukjes mee maakte op de basisschool. Alleen al het zien van dit steekschuim brengt me terug naar die tijd. Waarschijnlijk maakten we ontzettend onooglijke creaties, die vervolgens drie weken lang op de eettafel thuis moesten pronken. Misschien zit daar ook wel de crux van dit alles. We verlangen allemaal naar een perfecte Kerst, maar is het dat ooit bij iemand? Perfectie kan er niet zijn zonder imperfectie, en dat is juist wat ervoor zorgt dat het in je herinneringen blijft hangen. Laten we die design kerstbomen niet al te strak maken en de kerstballen niet te glanzend. Brings back ‘de sjeu’ in het leven.

 

Leuke side note én tip: wil je het nog wat duurzamer maken? Je kan ook kerstbomen adopteren of zelfs huren!

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert