€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Blue Monday én de winterblues te lijf gaan met een (zonnig) Brabants tintje

Center Parcs Moments - 15 Jan. 2024

Blue Monday én de winterblues te lijf gaan met een (zonnig) Brabants tintje

Niets zo veranderlijk als het weer. En ook zeker niets zo veranderlijk als ons humeur. Regent het dagen achter elkaar in Nederland tijdens de winter? Dan hebben we en masse de winterblues te pakken. Schijnt er echter dagenlang een vrieskoude zon? Dan hebben we met z’n allen de schaatskoorts te pakken en kunnen we niet wachten tot we op natuurijs kunnen schaatsen. No matter hoe koud het dan ook is buiten. Ik weet nog dat mijn opa altijd met een grote zucht in december zei dat de kortste dag van het jaar er weer op zat. En dat terwijl hij, in mijn ogen dan, nooit de winterblues te pakken had. Op Blue Monday, de derde maandag van de maand januari, ‘vieren’ we (pun intended) zelfs de deprimerendste dag van het jaar. Wat gelukkig op die dag juist heel veel grappige memes oplevert wanneer je gaat rondstruinen op de socials.

 

Nice to know is trouwens dat Blue Monday nu bijna 20 jaar geleden in het leven is geroepen door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Op deze ‘meest deprimerende dag van het jaar’ zou je stemming namelijk een dieptepunt hebben bereikt. De oorzaak? Een samenloop van gebeurtenissen. Denk aan het doorgaans grijze weer in januari, de korte en donkere dagen, de goede voornemens van 1 januari die je (opnieuw) niet hebt waargemaakt tegen die tijd én de vakantie die verder weg dan ooit lijkt. En dan hebben we de maandag zelf nog niet genoemd, wat de dag na het weekend is en alles weer ‘moet zoals het heurt’.

 

Dus hoe nou om te gaan met die Blue Monday en überhaupt de winter blues? Een van de beste manieren is waarschijnlijk om het simpelweg te omarmen en vooral te blijven lachen. Zo maakt lachen een stofje aan wat ervoor zorgt dat je jezelf vanzelf weer beter voelt (helemaal niet raar dus om af en toe rare, vrolijke memes te zoeken waar je ontzettend in je eentje om kan lachen). Vlij jezelf (mét glimlach) neer op de bank, muziekje erbij. Een kleedje over je heen, kop thee binnen handbereik… en dan… lekker het internet afstruinen naar een mooie, zonnige zomervakantie. Gegarandeerd dat je humeur gelijk een stuk beter en vooral zonniger wordt. We dromen de zwoele zomeravonden, het buiten eten en het pootje baden aan de rand van het zwembad er gewoon bij.

 

Een fijne vakantiespot zoeken wat dichter bij huis voor in de meivakantie is natuurlijk ook een prima optie. Misschien zelfs al voor in de voorjaarsvakantie… Hoewel de voorjaarsvakantie, daar pas ik toch even voor. Want die vakantie heet bij mij de carnavalsvakantie. Drie keer raden wat ik dan aan het doen ben in het Brabantse land. Ook een prima manier om van de winterblues af te komen. Alaaf!
 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert