€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Een kleine ode aan vogel vetbollen en het composttoilet

Center Parcs Moments - Laatst gewijzigd op 28 Dec. 2023

Een kleine ode aan vogel vetbollen en het composttoilet

 


Pas geleden kwam mijn dochter thuis van een uitje met haar klas (groep 3) naar een natuureducatiecentrum. Dat ‘centrum’ is echt zo’n heerlijk oude boshut midden in de natuur. Waarbij mijn dochter als eerste vrolijk vertelde over wat voor geweldige wc daar wel niet was; namelijk een composttoilet. En op de een of andere manier triggerde dat bij mij iets. Namelijk hoe de meest basale dingen je soms doen laten beseffen dat het allemaal niet zo ‘moeilijk’ hoeft te zijn. Zoals ook laatst toen we een paar dagen naar een vakantiehuisje waren en de leukste speelobjecten de omringende bomen waren. Want dat bleken geweldige klimbomen. Who needs een (indoor)speelparadijs wanneer het leukste speelgoed recht voor je neus staat. We maken het onszelf soms maar lastig met het zoeken naar de meest exclusieve vakanties, bijzondere gadgets en schermtijd all over the place.

 

Dat gezegd hebbende moet ik eerlijk bekennen dat een digitale detox niet aan mij besteed is. Daarvoor is die wereld te veel vervlochten in mijn werkende leven. Daarbij; ik ben ervan overtuigd dat ik zonder mijn online leven ook niet op bepaalde plekken of op ideeën zou zijn gekomen die bijdragen aan het back to basic gevoel.

 

Mooie wandelplekken, toffe natuur knutsel-ideeën (ik moet toch echt opzoeken hoe je een vetbol moet maken), recepten met groenten uit de moestuin, natuurspeeltuinen, de beste regenton voor in je tuin… Allemaal zaken die ik op zoek op internet of afspiek op social media.

 

Maar wat dus wel heel leuk te merken is, is dat de uitkomst en tips die ik vind niet altijd ingewikkeld, kostbaar of ver weg hoeft te liggen. Laatst ging ik met mijn kids in het bos verschillende soorten zand en kleine steentjes verzamelen. Om er vervolgens met lijm een mooi kunstwerk mee te maken op papier. De combinatie van lekker vies worden (kliederen it is) samenwerken én iets moois maken was top. De inspiratie? Online gevonden via Pinterest. Mijn dochters en ik voelden ons warempel een klein beetje de Zandtovenaar. En yep, die zien we ook elk jaar rond Kerst, óp televisie, de mooiste zandcreaties maken.

 

Kortom, over te veel schermtijd maak ik me op deze manier zeker niet druk. Daarom een kleine ode aan bomen klimmen, vetbollen maken en met zand toveren. En ook een klein beetje aan de composttoilet. Meer back to basic kan het niet, toch?