€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Geluk, óók in de vorm van een worm, ligt in een klein hoekje

Center Parcs Moments - Laatst gewijzigd op 28 Dec. 2023

Geluk, óók in de vorm van een worm, ligt in een klein hoekje

 


Klein (natuur)geluk in de vorm van een worm

Vorige week, kwam mijn jongste dochter (6) nog voor mij staan tijdens onze vakantie. Ze toverde haar rechterhand vlak voor mijn neus, waaraan een regenworm van wel 10 centimeter bungelde. Niet mijn meest favoriete dier om zo dicht bij mijn gezicht te hebben, maar het was vertederend om te zien hoe ze zich om de regenworm ontfermde. Geboeid was ze er de hele middag mee in de weer, om uiteindelijk een waar wormenhuisje te creëren voor ‘haar worm’. Geluk ligt altijd in een klein hoekje. Iets dat de ‘grote mensen’ soms vergeten.


Krioelende mini-wezentjes

Het komt bij ons niet op om een regenworm gefascineerd te bestuderen van elke hoek, toch? Enkel als aas voor het vissen komt ie wellicht nog wel eens door onze handen. Ook ik was vroeger dol op kleine beestjes. Torretjes, lieveheersbeestjes, pissebedden… Onder elke bloempot keek ik of er een mini-wezentje krioelde. Het liefst stopte ik ze dan in een potje. Wat dan weer niet bepaald zachtaardig was van me. Maar ja, mijn nieuw gevonden huisdieren wilde ik natuurlijk niet zomaar laten ontsnappen. En op vakantie in Italië en Frankrijk visten mijn zus en ik eindeloos naar kikkervisjes. Om de jacht op hagedissen niet te vergeten. Iets wat we helemaal betoverend vonden, want pakte je de hagedis op aan zijn/haar staart dan liet ie deze los (om vervolgens weer een nieuwe staart aan te laten groeien, no worries, that’s nature).


Klein natuurgeluk, zomaar om de hoek

Het is dus echt waar, dat geluk altijd in een klein hoekje verscholen zit. Helemaal als je naar buiten gaat, samen of alleen, je werk en dagelijkse rush oogkleppen af doet en ziet hoe dit kleine natuurgeluk zomaar om de hoek kan liggen. De kunstenaar Dali zei ooit dat het een mensenleven kost om weer de naïviteit van een kind te kunnen ervaren. Zonde om daar een mensenleven over te doen zou ik zeggen. Zodoende ga ik vaker de natuur in tegenwoordig en betrap ik me er zelfs op podcasts te beluisteren waarin op een ASMR achtige manier weetjes worden verteld over de kleine diertjes van onze wereld. Dat laatste doe ik, eerlijk is eerlijk, het liefst op een ligbedje bij een mooi vakantiehuisje. Neem ik die worm die mijn dochter voor mijn gezicht werpt op de koop toe. Happiness in de vorm van een worm. Sure thing!


 

Afbeelding

Imke Walenberg

Imke Walenberg, veelzijdige ondernemer en inspirerende (alleenstaande) moeder van twee dochters, deelt haar passie voor mode en natuurgeluk in haar column voor Center Parcs Moments. Ontdek haar unieke verhaal en laat je inspireren door haar authentieke persoonlijkheid.

 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert