€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Hallo januari, hallo vakantie keuzestress!

Center Parcs Moments - 05 Jan. 2024

Hallo januari, hallo vakantie keuzestress!

De kerstversiering hebben we nog maar net opgeruimd of de volgende ‘happening’ staat alweer voor de deur; het kiezen en plannen van de zomervakantie. Vaak iets wat niet bepaald vlekkeloos gaat. Of ja, nogal wat stress kan opleveren. Toen ik zelf klein was weet ik nog dat mijn moeder aan het begin van het nieuwe jaar de dikke vakantiegidsen tevoorschijn haalden (pre-internet, inderdaad). Daar werd eindeloos in gebladerd, om vervolgens een selectie van campings en vakantiehuisjes te maken. Deze werden één voor één gebeld om te checken of er plek was die zomer. Het enige waar je op af kon gaan was een klein stukje tekst in de gids over de betreffende accommodatie met een x aantal icoontjes erbij die lieten zien welke faciliteiten er waren. Gelukkig was mijn moeder een goede vakantie uitkiezer, dus een mismatch was er eigenlijk nooit.

 

Maar ga je op internet zoeken op woorden als 'vakantieboeken' en 'vakantiestress' dan krijg je tal van artikelen over de hoeveelheid spanning die dat kan opleveren. Het is ook hartstikke ingewikkeld, helemaal als je schoolgaande kids hebt. Je moet een vakantie boeken in de drukste én duurste vakantieperiode van het jaar en dat moet dan ook nog eens heel erg op tijd. Want vakantieplekken gaan als zoete broodjes over de toonbank. Plus: het aanbod is onwijs groot. Where to begin?

 

Zelf heb ik gelukkig minder last van vakantie keuzestress, ondanks het feit dat ik schoolgaande kinderen heb. Misschien komt dat door een paar dingen: 1) ik ben slecht in zo ver vooruit plannen 2) ik ben wél goed in last minute mooie aanbiedingen vinden en net zo last minute een plan te trekken. Dat zal voor veel mensen juist ontzettend stressvol klinken, maar voor mij werkt het juist perfect. Ligt er wel aan hoe je op vakantie gaat natuurlijk. Zo ging ik afgelopen zomer in mijn eentje met mijn twee dochters op vakantie naar Italië. Met de auto. Dan ben je natuurlijk wel een stuk flexibeler én het is ook nog eens avontuurlijk. Wat daarnaast ook een gouden tip is; maak gebruik van de vakantie tips die je opvangt uit je vrienden- en kennissenkring. Vaak vele malen beter dan alle booking (review)sites bij elkaar.

 

Ook is het leuk om eens wat flexibeler in de keuze van je bestemming te zijn. Waarom elk jaar naar hetzelfde land en hetzelfde huisje? En ver weg is zeker niet altijd leuker. Dichtbij huis zijn tal van toffe plekken waar je zelf niet gelijk aan zou denken, maar prachtig zijn om te ontdekken. Van de Limburgse Peel tot aan de Allgäuer Alpen in Duitsland. Kijk wat er nog vrij is (of dat nu heel op tijd is of last-minute) en laat je verrassen. Zonde om er stress van te krijgen toch?

 

Door mijn werk kom ik op heel veel mooi, leuke, bijzondere plekken door heel Europa. Het allerleukste daarvan is wel dat ik daardoor regelmatig appjes krijg van vrienden of ik niet nog tips heb voor toffe vakantie spots. En die tips geef ik dan maar al te graag! Met liefde speel ik een real life vakantiegids voor ze. Lekker old skool mond-op-mond, stressverlagend voor iedereen en ook nog eens binnen handbereik. Guess what… het eerste appje is inmiddels al binnen gekomen afgelopen week.
 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert