€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

5 Tips voor een dagje Haarlem

Insider tips - Laatst gewijzigd op 30 Apr. 2019

5 Tips voor een dagje Haarlem

Ada Central Office Park Zandvoort

Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland met een rijke historie en prachtige monumenten. Daarnaast heeft de stad een grote diversiteit aan winkels, gezellige restaurants en cafés en ligt het vlakbij het strand en de zee. Je vraagt je vast en zeker af wat je zeker niet moet missen tijdens een uitstapje naar Haarlem? Ada Aardewijn werkt bij de Central Office van Park Zandvoort en kent de nabijgelegen stad goed. Zij geeft je daarom 5 tips die je moet weten als je Haarlem bezoekt:

Hofjes wandeling

Haarlemse Hofjes

Haarlem staat bekend om zijn hofjes. Er zijn in en net buiten het centrum 20 hofjes te vinden. Al jarenlang maken mensen een wandeling langs de Haarlemse hofjes. Tegenwoordig kan dit ook interactief in spelvorm met GPS en een digitale gids. Het leuke is dat elk hofje zijn eigen verhaal en uiterlijk heeft!

Haarlem tijdens de Tweede Wereldoorlog

Het Corrie ten Boomhuis museum is een echte aanrader als je een stukje geschiedenis van Haarlem wilt meekrijgen. Het is een kleine bovenetage middenin het centrum. De woning werd gebruikt als schuilplaats tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Molen De Adriaan

Molen De Adriaan

Een bezoek aan Haarlem is niet compleet zonder een rondleiding in Molen De Adriaan. De molen was één van de meest opvallende bouwwerken van Haarlem door zijn ligging aan de rivier het Spaarne en door zijn hoogte. Na de rondleiding is het leuk om een hapje te eten bij Restaurant Zuidam die naast de molen zit.

Jopenkerk Haarlem

Jopenkerk Haarlem

Haarlem heeft zijn eigen (Jopen) bier die in de Jopenkerk wordt gebrouwen. De Jopenkerk zit middenin het levendige centrum van Haarlem en is omgetoverd tot een moderne stadsbrouwerij met een grand café en restaurant! Ieder bezoek brengt een ware beleving: een unieke omgeving om te proeven, beleven en te genieten.

Botermarkt Haarlem

Botermarkt Haarlem

De Botermarkt in Haarlem is uitgeroepen tot de beste kleine markt van 2016! Je vindt daar een gezellig plein met terrasjes. Daarnaast is er 4 dagen per week een markt. Volgens Ada is wijn-, bier- en eetcafé de Roemer een leuke plek om te bezoeken!

Zin in een dagje Haarlem? Park Zandvoort ligt vlakbij!