€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

5 tips voor een dagje Trier

Insider tips - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

5 tips voor een dagje Trier

Park Bostalsee

Trier is een van de oudste steden van Duitsland, de vele Romeinse monumenten en Onze-Lieve-Vrouw kerk staan sinds 1986 op de UNESCO World Heritage Site. Je vraagt je vast en zeker af ​​wat je zeker niet moet missen tijdens een uitstapje naar Trier? Anna-Lena Kannengiesser werkt als receptioniste bij Center Parcs Park Bostalsee en kent de nabijgelegen stad goed. Zij geeft je daarom 5 tips die je moet weten als je Trier bezoekt:

Het symbool van de stad

Porta Nigra

Je hebt hier wellicht wel eens van gehoord, de absolute must voor alle bezoekers van Trier dat je niet kunt missen: .. De Porta Nigra, een Romeinse stadspoort uit de 2e eeuw na Christus en het embleem van Trier! Daarnaast, zeer aan te bevelen: het keizerbad, één ander overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Grote Markt

Trier Grote Markt

De belangrijkste markt is gelegen in het historische centrum in de buurt van de kathedraal en de Onze-Lieve-Vrouw kerk. Market Cross, Petrusbrunnen en talrijke bewaarde laatmiddeleeuwse gebouwen kan de geest van de afgelopen eeuwen wakker. Tijdens de Advent is de sfeervolle kerstmarkt zeker de moeite waard om te bezoeken.

De smaken van Trier

Zur Glocke

Voor hen die een rammelende maag hebben tijdens of na het verkennen van de stad, zijn er verschillende opties. Bezoek de Burgeramt in de Nagelstraße, hier vind je een ruime keuze aan vegetarische gerechten. Daarnaast heeft de herberg "Zur Glocke", goedkoop eten naar grootmoedersrecept!

Trier aan het water

Trier aan het water

In een boottocht op de Moezel geniet je van de prachtige natuur vanaf het water. De boottocht vertrekt tijdens het seizoen (ongeveer april tot oktober) meestal uit de stadshaven Trier-Zurlauben.

Trier Gallerie

Trier Gallerie

Slecht weer? De Trier Gallery ligt in het hart van de stad heeft ongeveer 70 winkels, restaurants en cafés die op je wachten. Hier is zeker voor iedereen wat te vinden!

Zin in een dagje Trier? Park Bostalsee ligt vlakbij!. Kijk op de website voor meer informatie over het park.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert