€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

4x actieve uitstapjes rondom Terhills Resort

Insider tips - Laatst gewijzigd op 21 Aug. 2023

4x actieve uitstapjes rondom Terhills Resort

In de omgeving van Terhills Resort valt veel te beleven. Ben jij klaar om het avontuur aan te gaan? Wij zochten voor jou de vier gaafste activiteiten in de regio van Terhills. 

 

1. Actie op het water bij Terhills Cablepark

 

Wakeboarden zonsondergang Terhills Cablepark

 

Terhills Cablepark is een paradijs voor waterratten. Daag jezelf uit tijdens het waterskiën of stap op een wakeboard. Waterpret voor alle leeftijden is gegarandeerd op het opblaasbare Aquapark, een klimparadijs op het water met obstakels van wel 4 meter hoog! Voel het zand onder je voeten en de zon in je nek bij de strandbar van Terhills Cablepark, waar je kan genieten van het adembenemende uitzicht met een lekker koud drankje.

Op loopafstand van Terhills Resort

 

2. Klim naar de top van de terrils

 

Zonsondergang terril

 

De prachtige groene heuvels rondom Terhills Resort hebben een rijke historie. Dit zijn terrils, ontstaan door de mijnbouw wat hier vroeger plaatsvond. Trek je wandelschoenen aan en maak de klim naar de top. Het adembenemende uitzicht op de top is de klim meer dan waard. 

Op loopafstand van Terhills Resort

 

3. Historische schachtbok beklimmen

 

Schachtbok regenboog

Foto genomen door Peter Rutten.

 

Een bijzonder overblijfsel van de mijnbouw die vroeger in het gebied rondom Terhills Resort plaatsvond, zijn de schachtbokken. Vroeger dienden deze bouwwerken voor het vervoer van de mijnwerkers en kolen naar de mijn en terug. Tegenwoordig is er eenfototentoonstelling te vinden. Daarnaast kan je ook de schachtbokken beklimmen. Vanaf 12 meter hoogte heb je een spectaculair uitzichtover de regio Terhills. 

Op loopafstand van Terhills Resort

 

4. Op avontuur in Nationaal Park Hoge Kempen

 

Nationaal Park Hoge Kempen water

 

De hoofdtoegangspoort van het enige nationale park van Vlaanderen ligt naast Terhills Resort. Voel je een met de natuur tijdens een wandeling in deze bijzondere omgeving. De geur van de dennenbossen en het geluid van het water dat over de oever spoelt creëren een rustige atmosfeer. Wandelen, fietsen of paardrijden, het kan allemaal in het diverse Nationaal Park Hoge Kempen. Ook worden er diverse activiteiten met de parkrangers georganiseerd, zo kan je het bos écht leren kennen.

Op loopafstand van Terhills Resort

 

Kan jij ook niet wachten om de toffe activiteiten rondom Terhills Resort te beleven? Boek dan hier jouw verblijf in het nieuwe Terhills Resort!

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert