€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

De geschiedenis van Center Parcs: de jaren van 1987 tot 1996

Insider tips - Laatst gewijzigd op 05 Dec. 2019

De geschiedenis van Center Parcs: de jaren van 1987 tot 1996

2017 is een jubileumjaar: Center Parcs wordt 50! Een reden voor een feestje, maar ook om ons te vragen: Hoe begon het allemaal? En hoe ging het toen verder? We zijn de kelder ingedoken en hebben elke oude doos opengetrokken en uitgepluist. Een hele verzameling aan documenten en foto's vertellen samen een fascinerend verhaal.

Aqua Mundo De Vossemeren jaren 90

Meer vakantieparken, meer concurrentie

Center Parcs blijft innoveren en maakt hierdoor veel indruk op vakantiegangers uit binnen- en buitenland. Al in 1987 krijgt Center Parcs De Vossemeren een volledig tropisch parkcentrum met de bijbehorende planten en dieren. Flamingo's lopen er majestueus rond onder de palmbomen en tropisch gekleurde vogeltjes vliegen van liaan tot liaan. De Market Dome krijgt in verschillende parken een nieuwe stijl. De Kempervennen krijgt een Oosterse- en Het Heijderbos een Mexicaanse sfeer.

Door de groei van vakantieparkverblijven blijft het aantal concurrenten ook toenemen. Als gevolg hiervan kiest Center Parcs voor de strategie "Minder parken, hogere kwaliteit en meer innovatie". Begin jaren 90 neemt Center Parcs afscheid van de oudere parken De Berkenhorst, Het Vennenbos en De Lommerbergen. Bestaande parken worden uitgebreid en opgeknapt. Het plan heeft succes: Al in 1994 is Center Parcs een van de drie meest populaire toeristische aanbieders in Nederland. Geen wonder! De parken worden namelijk exclusiever en de activiteiten afwisselender en avontuurlijker. Zo opent Center Parcs De Vossemeren de deuren van het spectaculaire Discovery Bay!

Discovery Bay De Vossemeren

Een nieuw logo

Center Parcs begint zich steeds meer te profileren als het Center Parcs van nu: Tropische waterpret dicht bij huis, een Market Dome met een groot aanbod voor iedereen; en dat alles midden in de natuur. Een verblijf op Center Parcs was niet meer zomaar iets maar werd steeds meer gezien als een hele bijzondere belevenis.

Doordat Center Parcs erg was veranderd in de loop der jaren werd het tijd voor een nieuwe, frisse look door middel van een nieuw logo. Het logo moest een weerspiegeling zijn van natuur en vrijheid, en moest tegelijkertijd moderniteit en luxe uitstralen. Een lange tijd, en een groot aantal brainstormsessies later, werd door een internationaal comité het winnend ontwerp gekozen. De 'leafbird' werd in 1996 geïntroduceerd aan het grote publiek en is ook nu nog het huidige logo van Center Parcs.

In het volgende hoofdstuk van de geschiedenis van Center Parcs ontdek je hoe alles tussen 1997 en 2006 verder gaat. Dus blijf ons volgen! Toch iets gemist? Lees over de fascinerende geschiedenis van Center Parcs vanaf deel één.

Benieuwd naar het Center Parcs van nu? Ontdek Center Parcs 5.0.