€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De geschiedenis van Center Parcs: de jaren van 1997 tot 2006

Insider tips - Laatst gewijzigd op 30 Apr. 2019

De geschiedenis van Center Parcs: de jaren van 1997 tot 2006

In 2017 viert Center Parcs haar 50e verjaardag. Daarom zijn we in onze archieven gedoken. Wat we gevonden hebben, vormt samen een rijke bedrijfsgeschiedenis vol ideeën en vernieuwingen. Lees in het vijfde en op één na laatste deel van onze reeks hoe de koers verder wordt uitgezet in de jaren 1997 tot 2006.

Een nieuwe jaartelling

30 jaar na de oprichting heeft Center Parcs een goede basis gelegd om op terug te vallen. Bij vakantiegangers is Center Parcs een gevestigde naam geworden. In maart 2000 is de Nederlandse vakantieaanbieder op de Europese markt de onbetwiste nummer één. Het is een internationale onderneming geworden met 13 parken in 5 landen: 5 parken in Nederland, 2 in België, 1 in Duitsland, 2 in Frankrijk en 3 in het Verenigd Koninkrijk.

Nordseeküste wordt onderdeel van Center Parcs
Overname park Nordseeküste door Center Parcs.

Het milleniumconcept

In dat succes speelde het milleniumconcept een belangrijke rol. Dit concept kwam tot leven rond de eeuwwisseling. Vanaf 1998 worden de eerste investeringen gedaan: de focus ligt op verbreding van het aanbod. Hiermee kan Center Parcs inspelen op de uiteenlopende behoeften van de bezoekers. Het doel is om de gasten de mogelijkheid te geven om de Center Parcs vakantie te beleven die het beste bij hen past.

In de praktijk komt dat op het volgende neer: De cottages worden in categorieën ingedeeld. Zo kan je de cottage huren die jij wenst en die in jouw mogelijkheden past. Het activiteitenaanbod wordt ingedeeld op leeftijd. In 2000, wordt voor de kinderen van 4 tot 17 jaar The Action Factory geïntroduceerd. Het aanbod varieert van acrobatie en piraatje spelen tot aan de spannende kabelbaan Zip Wire. Daarnaast worden de Aqua Mundo’s verder ontwikkeld en uitgebreid.
 

Aqua mundo glijbaan
De Aqua Mundo op Port Zélande wordt gebouwd.

Wissel van eigenaar en uitbreiding

Het bedrijf Center Parcs loopt als een perfect geoliede machine. Potentiële kopers laten niet lang op zich wachten. In 2001 worden Pierre et Vacances en DB Capital Partners met een even groot aandeel de nieuwe eigenaars van Center Parcs. Twee jaar later neemt Pierre et Vacances de aandelen van DB Capital Partners echter al over en wordt het zo voor de volle 100% eigenaar. Rond diezelfde tijd bouwt Center Parcs haar positie als marktleider verder uit. Dat doet ze niet in het minst door de overname van vijf parken van het merk Gran Dorado, waaronder Park Zandvoort en Port Zélande. Ook wordt het huidige Park Nordseeküste overgenomen, met deze uitbreidingen staat de onderneming voor nieuwe uitdagingen. De jaren daarop komt Center Parcs voor de volgende vragen te staan: Hoe kunnen we de nieuwe parken succesvol aansluiten bij de originele parken van Center Parcs en hoe kan het brede aanbod van alle parken overzichtelijk worden opgedeeld voor de gasten? In 2006 werd een deel van het antwoord gevonden. De parken van Center Parcs krijgen naar hun inrichting en aanbod drie, vier of vijf Birdies.

Benieuwd hoe het verder gaat na 2006? Ontdek het voorlopig laatste deel van de geschiedenis van Center Parcs!

Heb je de voorgaande delen nog niet gelezen? Lees hier hoe het allemaal begon!

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert