€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

De leukste uitstapjes in Flevoland

Insider tips - Laatst gewijzigd op 21 Aug. 2023

De leukste uitstapjes in Flevoland

Dagje of weekje weg in Flevoland? Wij hebben de leukste bezienswaardigheden en activiteiten met kinderen op een rij gezet. Van steden als Lelystad en Almere tot de watersportmogelijkheden en prachtige natuurgebieden. 
 

1. Recreatieve en culturele uitstapjes in Flevoland


Batavia- Haven, Outlet, Land in Lelystad

Lelystad is een vrij jonge stad, maar heeft zich ontwikkeld tot een fraaie stad waar iedereen aan z’n trekken komt. Van bijzondere architectuur, mooie stukken natuur tot leerzame en recreatieve attracties. Wat de meeste uitstapjes in Lelystad bindt? Het water! Zet koers naar Batavia Haven, tijdens een zonnige dag is het hier heerlijk vertoeven. Terwijl je een hapje eet op een van de terrasjes aan de boulevard, passeren er tientallen boten.

Ook de stranden lenen zich uitstekend voor een fijne dag aan het water. Het grootste Houtribhoekstrand is bovendien ideaal voor kinderen – er is een gedeelte afgezet waar zij het ondiepe water in lopen. Voor de actievelingen zijn er ook volop watersportmogelijkheden, zoals zeilen, surfen en varen. Een nieuwe zwembroek scoren is ook een makkie. Op zeer korte loopafstand vind je ook Batavia Stad Fashion Outlet – fijn als je wat vergeten bent!

Ben je benieuwd naar de historie van Flevoland? Breng dan zeker een bezoek aan Batavialand, hét erfgoedpark van Flevoland. Je komt hier alles te weten over de inpoldering van de provincie en de scheepsarcheologie van vroeger. Middels interactieve opstellingen kun je hier zelf meehelpen in de strijd tegen het water en de toekomst van het gebied. Door zelf dijken te bouwen en golven te maken krijgen ook kinderen een beter beeld van het verleden.
 

Openluchtmuseum Schokland

Een eiland zonder water? Het schudt de archeoloog in kinderen wakker. Na de inpoldering kwam het voormalige eiland in de Noordoostpolder droog te liggen. Door de grote archeologische vondsten die er toen zijn gedaan, is Schokland onderdeel geworden van de UNESCO Werelderfgoedlijst. De bodemschatten zijn goed bewaard gebleven en te bewonderen in het Schokland museum. Ook zijn er fiets- en wandelroutes aangelegd om het eiland Schokland zelf te ervaren.
 

Luchtvaartwereld in Aviodrome

Aviodrome is een uniek themapark dat helemaal in het teken staat van de luchtvaart. De luchtvaarhistorie komt voorbij, je ziet meer dan 100 vliegtuigen, je leert alles over vliegen en je beleeft een levensecht vluchtavontuur in het 4D-theater. Door middel van diverse attracties en activiteiten ervaar je de luchtvaart zoals je het nooit gekend hebt.
 

Cultuuragenda in Almere

Als cultuurliefhebber zit je in Almere goed. Er spelen grote musicals, cabaret en internationale voorstellingen. Ook worden er ’s zomers buitenvoorstellingen gehouden op het Almeerderstrand. Een ander cultureel hoogtepunt is Nederlands eerste museum voor digital art: Dutch Digital Art Museum Almere. Je komt hier alles te weten over de digitale ontwikkeling, apps, games en gadgets.

 

2. Uitstapjes met kinderen


Belevenissenbos in Flevoland

Het belevenissenbos van Flevoland staat bol van avontuur. Het 40 hectare grote speelbos is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je vindt er tal van speeltoestellen, wateractiviteiten, stormbanen en parcours met survivalhindernissen.
 

Walibi Holland

Oudere kinderen zijn de hele dag zoet in Walibi, het attractiepark van Nederland. Van angstaanjagende attracties, leuke familieattracties tot te gekke evenementen zoals de Fright Nights. Een dagje volledig uit je comfort zone dus!
 

Orchideeën Hoeve

Zodra je binnenkomt fladderen de vlinders en papegaaien om je oren. Met een temperatuur van 21°C lijkt het net alsof je in een oerwoud wandelt. Ook andere werelddelen leer je kennen. Van flamingo’s spotten tot riviermonsters voeren, je kijkt je ogen uit! Met als hoogtepunt de Zwevende Bloementuin, in stijl van de Japanse bloesemtijd.

 

3. De natuur van Flevoland verkennen

 

Familiewandelingen in Flevoland


Nationaal Park Nieuw Land

Ook wel het jongste Nationaal Park van Nederland met 29.000 hectare natuur. Het is een waar vogelparadijs. Je kunt deze spotten tijdens een moeraswandeling of een excursie met een gids. Wist je dat de zeearend het icoon is van Nationaal Park Nieuw Land? De vogel kwam nauwelijks meer voor en koos het Nieuw Land uit om voor het eerst weer te broeden. Wie weet spot je ‘m wel tijdens een van de 21 wandelroutes die door het gebied lopen.
 

Waterloopbos in Flevoland

De wandelroute door het Waterloopbos is een hele leerzame. Aangezien de Deltawerken hier zijn ontworpen, staan er een aantal nagebootste modellen. Water, dammen, golfmachines en stuwen laten zien hoe dit er destijds aan toe ging.
 

De Waterwandelweg

Langs de kust van Lelystad is deze informatieve Waterwandelweg aangelegd. Tijdens de 2 uur durende route wordt je alles verteld over de werking van het water, stuwen, sluizen en gemalen.
 

Leuke fietstochten in Flevoland
 

MTB-route Kuinre (24 km)

Deze route is gelegen in de polder van Flevoland en is grotendeels onverhard. Voor de fietsliefhebbers die wel van een uitdaging houden, is deze route zeker de moeite waard. Er zitten pittige afdalingen en stevige beklimmingen tussen die je door de loof- en dennenbossen leiden.
 

De Zuiderzeeroute

Hieronder vallen 3 routes die je meenemen door de Flevopolder. Lemmer-Kraggenburg is een route van 51 kilometer die je leidt van watersportstad Lemmer naar de Noordoostpolder en het kanaal dat Overijssel scheidt van Flevoland.
 

Kraggenburg-Elburg leidt je door een uniek stukje geschiedenis van Flevoland. De weg vervolgt zich namelijk door Schokland, wat zoals je hierboven kunt lezen, behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook fiets je door de Middeleeuwse straatjes van Kampen en bereik je uiteindelijk het Veluwemeer.
 

De route Elburg-Spakenburg leid je met name langs randmeren van Flevoland. Je komt onder andere langs Harderwijk en via de fietsvoetveer bij het strand Horst. De route vervolgt zich vervolgens door het grootste loofbos van Nederland. Je passeert ook Zeewolde, waar Center Parcs De Eemhof is gelegen.

 

Kortom: er is van alles te ontdekken in Flevoland tijdens jouw vakantie. Heb jij zin om de omgeving te ontdekken? Verblijf in De Eemhof, het vakantiepark dat op dit moment flink vernieuwd wordt. Zo reviewden Glenn en Marès de vernieuwde VIP cottage (met sauna én bubbelbad!), je bekijkt het hier: