€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Hoe worden de nieuwe thema cottages ontworpen? #uitvogelen

Insider tips - Laatst gewijzigd op 14 Apr. 2020

Hoe worden de nieuwe thema cottages ontworpen? #uitvogelen

Een sprookjes cottage, avontuur cottage, dieren cottage of beach cottage (check onze nieuwe Beach Chilla's)... alle fantasiëen worden werkelijkheid wanneer je verblijft in deze gethematiseerde cottages. Maar hoe worden deze bijzondere gethematiseerde cottages werkelijkheid? Uitvogelaar Suzanne gaat vandaag met 5 kinderen langs ontwerpstudio HDVL Designmakers om mee te werken aan een compleet nieuwe thema cottage. Een droom voor menig kind, toch?


Het ontwerpproces

Een thuisgevoel creëren in combinatie met alle aspecten van het park-DNA, dát is het vertrekpunt voor de ontwikkeling van nieuwe cottages, vertelt hoofddesigner Helge Docters van Leeuwen. Vervolgens gaat het creatieve proces van start. En daar kan Helge de hulp van 5 kiddos vol fantasiën maar al te goed voor gebruiken. Hoe ze te werk gingen om hun eigen (droom) thema cottage te realiseren, dat zie je hier!


Stap 1. Brainstormen

De eerste stap is om alle ideëen op papier te zetten. Ieder kind krijgt een vel papier en potloden om een eigen mindmap te maken. Alles wat in hen opkomt schrijven ze op en alle associaties worden met elkaar verbonden. Vervolgens wordt de mindmap visueel gemaakt. Tientallen tijdschriften worden uit elkaar gescheurd en geknipt om uiteindelijk met passende plaatjes een eigen moodboard te maken. Benieuwd naar de ideëen? Bekijk hier de eerste aflevering!
 

Werkt de video hier niet naar behoren? Klik dan hier om de eerste video te bekijken.


Stap 2. Schetsen

In de tweede stap komen de moodboards tot leven in de vorm van ruwe schetsen. Helge vertelt dat zij eerst plattegronden tekenen om te kijken waar de ideeën van de vorige stap het beste tot z’n recht komen. Zo wordt er tijdens het schetsproces gekeken welke herkenbare elementen het thema van de cottage kunnen benadrukken en waar deze meubels en accessoires geplaatst moeten worden. Als voorbeeld nemen we Park Zandvoort. Gezien het DNA en de ligging van het park wilde HDVL Designmakers daar een echte beachvibe/jaren 60-gevoel creëren. Daarom is er bijvoorbeeld gekozen voor een jaren 50-koelkast. Een belangrijk element dat uiteindelijk de sfeer typeert.
 

Werkt de video hier niet naar behoren? Klik dan hier om de tweede video te bekijken.

Stap 3. Materialenbord

De volgende stap is om de materialen te verzamelen waarmee we de thema-cottage gaan inrichten. Helge vertelt dat het belangrijk is om zorgvuldig materialen uit te kiezen. Er zitten namelijk veel voorwaarden aan de materialen, zo kunnen ze bijvoorbeeld verkleuren. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om uit te kiezen. Tijdens het creëren van het materialenbord wordt er gewerkt met diverse natuurlijke materialen en worden er verschillende variaties gemaakt. Zo wordt het design van de nieuwe thema cottage meteen voelbaar. ''Tevens zorgt het gevoel van de cottage en de visualisatie ervan voor een beter beeld van hoe de cottages er uit gaan zien. De kinderen komen waarschijnlijk met ideeën waar hiervoor nog niet aan gedacht is'', aldus Helge.
 

Werkt de video hier niet naar behoren? Klik dan hier om de derde video te bekijken.


Hoewel de kinderen aardig op weg zijn in het designproces van de nieuwe thema cottages, zijn er nog veel stappen te maken voor de realisatie van de thema cottages. Ben jij enthousiast geworden? Bekijk en boek hier jouw bijzondere accommodatie. Nieuwsgierig naar alle vernieuwingen, waaronder de nieuwe Beach Chilla thema cottages? Hier houden we je op de hoogte! 


Meer kijkjes achter de schermen geeft Suzanne je op ons YouTube-kanaal. Abonneer je, en je mist geen enkel Uitvogel-uitstapje.