€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

MTB route getest: De Kempervennen

Insider tips - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

MTB route getest: De Kempervennen

De Center Parcs parken liggen in het midden van de natuur. De kans is dus groot dat er een fijne mountainbike route op je ligt te wachten om te ontdekken. Van groene slingerende bospaadjes, uitdagende klimmetjes in de glooiende heuvels tot brede wegen door de uitgestrekte velden, voor ieder wat wils. Wij proberen voor jullie deze mountainbike routes in de buurt van de parken uit en delen onze ervaring en praktische informatie.

De groene mountainbike route

De groene mountainbike route in Valkenswaard is een route van 37 km die langs Center Parcs De Kempervennen passeert. Ideaal dus om tijdens je verblijf in het park eens uit te proberen. Verlaat je cottage, spring op je mountainbike en 25 meter voor het Guest Service gebouw kan je de route vinden.

De route is gemarkeerd met groene pijltjes. Ze kunnen soms ook op de achterkant van verkeersborden zijn bevestigd, met het gevolg dat wij ook ineens zwarte pijltjes tegenkwamen. Wij misten af en toe een pijltje, dus goed opletten!

Fijne single tracks

Het is een vlakke route, die voornamelijk door het bos gaat, afgewisseld met stukken asfalt en heel wat single tracks. Erg fijn voor de beginnende mountainbiker, maar de meer fanatieke mountainbikers die op zoek zijn naar een technisch parcours gaan op hun honger blijven zitten. Al bij al vonden wij het een heel aangename afwisselende route om lekker snel te rijden. En als je echt wil genieten; er zijn hier en daar cafeetjes langs de route.

Mountainbiken bij De Kempervennen

Mountainbikes voor zowel kinderen als volwassen en een fietskaart kun je samen met je cottage reserveren en afhalen in het Cycle Center van De Kempervennen.

 

Praktische informatie
Lengte: 37 km
Hoogtemeters: ongeveer 225 meter
Moeilijkheid: Eenvoudig
Bewegwijzering: Groene pijltjes met internationaal mountainbike teken (driehoekje op wieltjes)
Startpunt: Toegangsweg, 25 meter voor het Guest Service gebouw van De Kempervennen.
GPS file (.gpx) om in je fiets GPS te importeren: Download (Klik op: Save link as/ Link opslaan als)

Heb jij nog meer mountainbike tips in de buurt van De Kempervennen? Laat het ons weten!

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert