€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Bloeiende heidevelden

Natuur - Laatst gewijzigd op 30 Apr. 2019

Bloeiende heidevelden

Ooit wel eens de heide in bloei gezien? Nee? Het is nu het perfecte moment om met het gezin een fiets- of wandeltocht te maken door de heide. De paarse heidevelden staan namelijk tot midden september vol in de bloei!

Natura 2000-gebied

Leenderbos, Groote Heide & De Plateaux, ook wel Natura 2000-gebied genoemd, is een natuurgebied dat vol staat met naaldbossen en prachtige heidevelden die doorsneden worden door beekdalen. Vanaf De Kempervennen is het maar 20 minuutjes fietsen! Een ander leuk weetje: er lopen 300 heideschapen rond. Kun jij ze allemaal vinden?

Meer informatie over de natuur in onze parken en onze duurzame initiatieven vind je in Our Natural Plan.

Mookerheide

De Mookerheide is een bos- en heidegebied en ligt op 30 minuten rijden van Het Heijderbos. Hier kun je heerlijk ronddwalen, ver van de bewoonde wereld en zal je van niemand last hebben. Ideaal om wat tijd door te brengen met het gezin! Tijdens een wandeling over de Mookerheide geniet je van prachtige vergezichten over de Maas en gevarieerde bossen.

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is maar op één manier te verkennen en dat is door te wandelen! De Groote Peel ligt op 25 minuten rijden van Limburgse Peel. Tijdens een heerlijke wandeling is de kans groot dat je prachtige libellen zult spotten die rondvliegen boven deze paarse heidevelden. 

Heb je ook al zin om een wandeling of fietstocht te maken door deze prachtige paarse heidevelden?

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert