€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De lente ontwaakt in Center Parcs

Natuur - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

De lente ontwaakt in Center Parcs

Fijn die lente. De dagen worden weer langer, we krijgen weer meer zon en licht - licht dat ook de natuur beïnvloedt en laat groeien. Jean Henkens, de huisbioloog van Center Parcs, gunt ons een blik op wat er de komende weken gebeurt in onze parken.

Lente in Center Parcs

De vogels zijn druk in de weer

"Alle vogels in onze parken gaan de komende twee tot drie weken beginnen met het ophalen van materiaal voor hun nesten." legt Jean Henkens uit. Merels graven in de grond, duiven zoeken naar takjes, en musjes zoeken in de natuur naar haren van schapen voor hun nesten. Een drukte van belang dus! Vanuit de cottages zie je de kool- en pimpelmezen zoeken naar een perfecte plek voor hun nestje. Wellicht is dat wel pal naar jouw cottage en zie je begin mei alles van dichtbij.

Prachtige planten

Een prachtige plant welke in onze parken groeit is de Sleedoorn, ook wel bekend als de wilde pruim. Deze plant wordt in vrijwel alle parken aangetroffen en laat een prachtige witte bloesem zien. “Het is alsof er kanten jurkjes in het bos hangen, fantastisch!”, aldus Jean Henkens. De sleedoorn is niet alleen mooi om te zien, hij voorziet ook de bijenpopulatie van kostbare nectar.

Een walhalla voor bijen

Met het bloeien van de planten en bomen in onze parken beginnen ook de bijen weer in hun zoektocht naar nectar en stuifmeel. De bijenpopulatie in ons land neemt de afgelopen jaren steeds verder af, wat negatieve gevolgen voor de natuur met zich meebrengt. Echter niet in Center Parcs! “Door de ruime keuze aan honingplanten is Center Parcs een kraamkamer voor de bijenpopulatie”, aldus Jean Henkens. In de zomer produceren de bijen in onze parken zelfs 188 kilo nectar per park!

Binnenkort op vakantie in een van onze parken? Kijk eens om je heen en zie hoe de natuur ontwaakt. Meer weten over onze duurzame initiatieven? Bekijk Our Naturall Plan - Het zit onze natuur.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert