€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Knutseltips voor de herfst

Natuur - Laatst gewijzigd op 07 Oct. 2015

Knutseltips voor de herfst

Als het buiten kouder, natter en ongezellig wordt, blijft iedereen het liefst lekker thuis. De tijd die je daar doorbrengt, kun je optimaal gebruiken om met de kinderen leuke herfstversieringen te maken. We laten zien wat er gemaakt kan worden met natuurlijke materialen en ook met knutselspullen uit de winkel.

Knutselen met natuurlijke materialen

Laten we beginnen met de materialen die je zo kunt vinden tijdens een herfstwandeling: kastanjes, noten, bladeren, takken enzovoort.

Poppetjes van kastanjes

Wie kent ze niet, de bekende mannetjes en dieren van kastanjes? Er is niet veel nodig om ze te maken. Afgezien van de kastanjes heb je bijvoorbeeld takjes, mos, veertjes, vilt en watten nodig om voeten, vleugels, armen, haren, mutsen en dergelijken te maken. Tandenstokers, lucifers of stukjes touw zijn bedoeld om de verschillende lichaamsdelen met elkaar te verbinden. Met viltstiften kun je de poppetjes een gezicht geven. De keuzemogelijkheden bij poppetjes is vrijwel onbeperkt, laat je fantasie en natuurlijk die van de kinderen de vrije loop. Misschien willen je kinderen ook eens Orry, het boefje van Center Parcs, en zijn vrienden maken?

Levendige blaadjes

Ook met de prachtige bonte herfstbladeren kunnnen dierfiguren worden gemaakt. Tevens ontstaat er ook een prachtig kunstwerk als je de bladeren als sjablonen op linnen of een blad papier of karton legt en met een tandenborstel verfdruppels rondom het blad sproeit. Gebruik veel kleuren en verschillende soorten bladeren. Eenvoudige middelen leveren een geweldig resultaat op!

Knutselen met papier

Ook knutselmaterialen uit de (hobby)winkel zijn bij het herfstknutselen uiteraard onmisbaar. Hoe moet je anders draken, lantaarns en raamafbeeldingen maken?

Lantaarns

Ongeacht of het voor Sint Maarten of Halloween, of als decoratieve kaarsenhouder voor thuis is bedoeld: in de herfst heeft een zelfgemaakte lantaarn altijd een nuttige functie. En het maakt het huis lekker knus! Wat gaat het worden: een uil, een vos, of misschien een fantasiewezen? Teken eerst een sjabloon op papier en knip de onderdelen uit die je door transparant papier wilt vervangen. Volg daarbij de omtrek van de figuur. Breng de tekening tweemaal over op karton en knip de figuur uit. Breng alle details aan op de figuur die je nodig vindt: ogen, neus, haren, stekels, veren - getekend of van karton met een andere kleur. Plak vervolgens het gekleurde doorzichtige papier in de uitsparingen. Om de voor- en achterkant met elkaar te verbinden, heb je een middenstrip nodig van karton, met een breedte van ongeveer 10 cm. en een lengte die afhankelijk is van de grootte van de figuur. Vergeet niet om rekening te houden met de 'omgevouwen hoek' die je aan de beide uitgeknipte kartonfiguren vastplakt. Op deze tussenstrip zet je een houder voor een theelichtje. Let er natuurlijk wel op dat je de lantaarn alleen laat branden als jullie thuis zijn.

Als je meer ideeën hebt of als een van onze voorbeelden heel goed is gelukt, laat het ons dan weten in een reactie hieronder!

Wat is jouw knutseltip voor de herfst?

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert