€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Organiseer eens een Opruimdag voor de natuur!

Natuur - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Organiseer eens een Opruimdag voor de natuur!

 

Onze aarde is onze leefomgeving, en die van onze kinderen. Daarom moeten we haar zo goed mogelijk beschermen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, kan onze omgeving er heel anders uitzien. 

Milieubescherming in het dagelijks leven

Iedereen zal de redenen voor bescherming van het milieu wel kennen, maar toch willen we deze hier nog even kort samenvatten:

De omgang met afval

Dat afval - en daar vallen ook sigarettenpeuken onder - niet zomaar op straat moet worden gegooid, zal iedereen duidelijk zijn. In het ideale geval scheidt je dit, zodat het gerecycled kan worden. Een kleine moeite voor jou, een groot plezier voor Moeder Aarde. Natuurlijk moeten we er ook op letten dat we geen overbodig afval laten ontstaan. Dus neem altijd je eigen boodschappentas mee als je gaat winkelen en laat overmatig ingepakte levensmiddelen uit principe in de schappen staan.

Energie besparen

Let er ook op dat apparaten die je niet gebruikt ook uit staan. Licht dient alleen te branden in ruimten waar je bent en normale gloeilampen kunnen worden vervangen door energiebesparende lampen. Water is een natuurlijke hulpbron die we aan de natuur onttrekken. Daarom moet er je ook hierbij op letten dat de kraan alleen open staat als het nodig is. Niet alleen bij het tanden poetsen en handen wassen, maar bijvoorbeeld ook bij het douchen.

Bescherming van de atmosfeer

Waar bij milieubescherming voortdurend de nadruk wordt gelegd, is op de CO2-uitstoot. Om jouw aandeel te leveren bij de vermindering daarvan, kun je wat meer afzien van het gemak en zo vaak mogelijk de auto omruilen voor het openbaar vervoer of misschien wel de fiets, of zelfs de benenwagen..

Organiseer een opruimdag

Wil je nog een stapje verder gaan in de bescherming van de natuur? Organiseer een een opruimdag met je buren, familie en/of vrienden. Prik een datum en trommel iedereen in je omgeving op om mee te helpen. 

Dan trek je met zijn allen de omgeving in, op zoek naar afval - gewapend met vuilniszakken, plastic handschoenen en papierprikkers. Al met een groepje van zes of acht mensen kun je in een enkele dag al heel veel bereiken. Het beste kunt je een grote groep splitsen in kleine groepjes, die elk een bepaald gebied opruimen. Aan het eind van de dag heb je niet alleen van de natuur en de buitenlucht genoten, maar je zal er ook tevreden over zijn dat je met de groep iets hebt bereikt. En het zichtbare gemeenschappelijke resultaat kun je 's avonds met z'n allen vieren.

Met jouw Opruimdag voor de natuur kun je een positief voorbeeld geven aan iedereen! Vertel hieronder hoe jouw Opruimdag is verlopen en maak op die manier anderen er ook van bewust dat we heel goed iets kunnen doen voor de toekomst van onze planeet.

Informatie over de natuur in onze parken en onze duurzame initiatieven vind je in Our Naturall Plan.