€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Tips voor de beste herfstfoto’s

Natuur - Laatst gewijzigd op 25 Sep. 2019

Tips voor de beste herfstfoto’s

Center Parcs en de natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En aangezien de natuur op zijn mooist is in de herfst, geven wij jullie enkele leuke en interessante tips om prachtige herfstfoto’s te schieten. 

1. Door de bomen het bos blijven zien

Menig mens vindt het heerlijk om door de bossen te wandelen en zoveel mogelijk te zien van wat het jaargetijde met de natuur doet. Het is echter de kunst om een rustige compositie te creëren. Herfstfoto’s kunnen namelijk erg druk ogen door alle takken, bladeren en boomstammen. Probeer de chaos te vermijden, waarbij veel takken en boomstammen elkaar kruisen, en ga op zoek naar rechte lijnen en duidelijk vormen.

 

2. Weer of geen weer

Weer of geen weer, zon of regen, in de herfstperiode voegt ieder weertype iets bijzonders toe aan een foto. Maak dus gebruik van dauwdruppels, zonnestralen of bijvoorbeeld laaghangende mist. Ook de reflectie van water geeft een mooie volheid aan een foto. Ga eens op zoek naar een groot meer, waarbij de reflectie van bomen je foto kan verrijken. Maar ook na een regenbui is het leuk om met de reflectie van waterplassen te spelen.

Laat je in ieder geval niet tegenhouden door het weer. Het kan met grauw weer misschien minder verleidelijk zijn om met je camera op pad te gaan, maar ook grauw weer heeft zijn mooie kanten. Wacht ook niet te lang met fotograferen, want voor je het weet zijn alle blaadjes al van de bomen gewaaid.

3. Natuurgetrouwe foto’s

De witbalans voor natuurgetrouwe foto’s is erg belangrijk. Net zoals onze hersenen ervoor zorgen dat wij bijvoorbeeld overal de kleur wit als wit ervaren, corrigeren camera’s de kleur van het licht door middel van witbalans. In een bos weet een camera dit minder goed in te schatten. De warme kleuren van de herfstbladeren worden niet meegenomen, waardoor de foto koeler en groener overkomt. Dit is zonde. Je wil juist de warme herfstkleuren in het beste shot stoppen. Wat je hiervoor moet doen, is de witbalans van de camera instellen op bijvoorbeeld flitslicht of bewolking. Ook is het handig om in RAW formaat te fotograferen, om de foto’s eventueel later na te bewerken.

4. Fotografeer details

De herfst brengt een hoop bijzondere details met zich mee. Voorbeelden hiervan zijn: paddenstoelen, zoals we ze kennen - in rood met witte stippen -, kastanjes, een kleurenpalet van bladeren, de nerven van een herfstblad of spinnenwebben met dauwdruppels. Genoeg voorbeelden om een typische herfstfoto te schieten. Juist dát maakt herfstfotografie zo leuk en uitdagend! Kies dus niet meteen voor een breed shot van het bos, maar wees creatief en speel met de details.

Tip! Een handigheidje dat kan helpen bij het fotograferen van details, is een tas. Ik hoor je denken: ‘een tas?’, Jazeker! Aangezien je vaak zal knielen of op de grond zal zitten om het perfecte shot te maken, is het prettig dat je broek in ieder geval schoon blijft. Kies in het teken van duurzaamheid wel voor een papieren tas!
 

5. Neem de kids mee!

Vergeet naast je camera, de kinderen niet. Kinderen kunnen namelijk voor hele spontane herfstfoto’s zorgen. In de plassen stampen, kastanjes zoeken, herfstbladeren gooien… de herfst is een groot feest. Bij het fotograferen van spelende kinderen is het wel slim om je camera alvast in te stellen op een snelle sluitertijd om geen bewegingsonscherpte te krijgen. Een compactcamera heeft een sportstand om dit te voorkomen.

 

6. Iphone of spiegelreflex? De sfeer van de herfstfoto is bepalend

Iedere camera kan de sfeer van de herfst overbrengen. Aangezien de herfst voor spontane momenten kan zorgen die je heel graag wilt vastleggen, zoals het vallen van bladeren of een egeltje die tevoorschijn komt, is het goed om in ieder geval je telefoon bij de hand te houden. Dit levert misschien niet de beste kwaliteit op, maar je kunt wel momenten vastleggen die een ander misschien heeft gemist.

Kan je niet wachten om tijdens je herfstvakantie de natuur van Center Parcs op te zoeken? Bekijk hier wat er nog meer te doen is op onze parken.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert