€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Trots! Alle parken hebben het Green Key-keurmerk

Natuur - Laatst gewijzigd op 14 Apr. 2020

Trots! Alle parken hebben het Green Key-keurmerk

Dagelijks houden wij ons bezig met het creëren van het perfecte vakantie gevoel, en alles wat daarbij hoort. Of dit nu een vakantie aan de kust, in de bossen of op het platteland is: de natuur speelt een grote rol tijdens jullie vakanties. In ruil voor dit vakantiegevoel doet Center Parcs graag wat terug voor de natuur. Dankzij onze dagelijkse inzet zijn we gecertificeerd met de Green Key Wat dit precies inhoudt en welke maatregelen er op de parken worden genomen lees je hieronder!

 

Wat is de Green Key
De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die de hoogste normen bereiken op het gebied van groen, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Het keurmerk laat zien dat het bedrijf er graag alles aan doet om de druk van het bedrijf op het milieu te minimaliseren. Het certificaat kent drie niveaus: goud, zilver en brons. Hoe meer milieuvriendelijke maatregelen een bedrijf neemt, hoe hoger het niveau. Met trots kunnen wij melden dat ál onze parken het Green Key-Keurmerk hebben. Sterker nog: acht van onze Nederlandse parken dragen zelfs het Green Key Goud Certificaat , het hoogst mogelijke niveau. 

Wat merk je zoal van Green Key in onze parken? 

  • Als je gaat shoppen in de Market Dome, krijg je geen plastic tasjes meer. Je krijgt er een van papier, maar we hebben ook mooie herbruikbare tassen. 
  • We doen aan waterbesparing, zonder dat je inlevert op comfort. Er komt minder water uit de kraan en het spoelschema van de filters in het zwembad is aangepast. 
  • In onze winkels vind je veel Fairtrade, biologische en lokale producten. 
  • Om te kunnen recyclen, is het belangrijk om afval te sorteren. Daarvoor vragen we je ook jouw hulp in onze parken: doe glas in de glasbak, papier in de papierbak, plastic in de plasticbak... nou ja, je snapt het wel. 
  • Voor elk park is er een fauna- en florabeheersplan opgesteld. Zo zorgen we voor een rijke biodiversiteit én mooie natuur waar je van kunt genieten. 
  • Door leuke activiteiten te organiseren met natuur als onderwerp, word je op vakantie vanzelf bewust van het belang van een duurzame wereld.
  • Natuurlijk spelen ook al onze medewerkers een belangrijke rol. Ze krijgen trainingen om zo ‘groen’ mogelijk te werken.
  • In je cottage hangt een slimme thermostaat: als je een tijd lang niet ‘thuis’ bent, gaat de temperatuur vanzelf wat omlaag.
  • We gebruiken zoveel mogelijk duurzame energie. Die kopen we óf die maken we zelf, met zonnecollectoren, houtkachels of door op grote diepte warm water aan te boren. 

 

supermarket

 

Meer informatie over duurzaamheid in onze parken vind je hier!