€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Vissen bij Center Parcs

Natuur - Laatst gewijzigd op 30 May. 2022

Vissen bij Center Parcs

Geduld is een schone zaak wordt er altijd gezegd… en dat is zeker het geval bij hengelsport. Maar dat maakt het niet minder leuk, want het is nog steeds een populaire activiteit! Voor gevorderden wordt het een wedstrijd om de grootste vis te vangen, maar voor vader en zoon is het even een moment van quality-time. Een ideale activiteit dus voor tijdens een vakantie bij Center Parcs.


Waar kan/mag ik vissen?

Per park verschilt het waar wel of niet gevist mag worden en of je er een vergunning voor nodig hebt. En welke vissen je aan de haak kunt slaan is ook verschillend. Daarom hebben wij hieronder een handig overzichtje gemaakt met alle praktische info.


Wat heb ik nodig om te vissen?

Als eerst natuurlijk een hengel. Er zijn zoveel verschillende soorten wat jouw keus ook niet makkelijker maakt. Om te beginnen heb je een vaste hengel en geen werphengel. Een vaste hengel heeft een lange stok, een flexibele uiteinde en geen werpmolen, ideaal voor kinderen om er eerst goed mee leren om te gaan. Een werphengel is net ietsjes moeilijker en heeft wel een werpmolen, en daarom ook ideaal voor degenen met meer ervaring. Met de werphengel kan je dus, zoals de naam al zegt, het aas een stuk verder weg werpen dan met een vaste hengel.

Daarnaast moeten de vissen gelokt worden met een aantrekkelijk stukje aas, en net als de mens heeft elke vissoort zijn voorkeur aan favoriete voedsel:

  • Maden zijn geliefd door heel veel vissoorten.
  • Brood wordt ook veel gegeten door allerlei vissoorten, maar blijft in het water niet goed aan het haakje hangen.
  • Maiskorrels worden graag gegeten door een brasem en blankvoorn.
  • Wormen zijn het ideale hapje voor een baars.

Een handige campingstoel of iets waar je op kunt zitten is geen overbodige luxe, zeker wanneer het vissen zoveel geduld vergt dat je een paar uur op dezelfde plek blijft. En omdat het weer onvoorspelbaar kan zijn, is een poncho of regenscherm je beste vriend wanneer het plenst. Niets is oncomfortabeler dan uren lang in natte kleren wachten.


Welke vissoorten kun je op de parken vangen?

Vissen zoeken verder vaak beschutte plekken op, zoals onder bruggen, steigers, aanleggers, omdat ze zich daar veilig voelen. Voor jou dus een goede plek voor een goede vangst. Sommige parken bieden ook bootverhuur aan zodat je midden op het water kunt vissen. Misschien heb je daar ook wel geluk? 


Tips bij vissen voor beginners:

  • Vergeet ook niet je spullen op te ruimen/mee te nemen. Niets is namelijk zo vervelend als in de rommel van een ander te gaan vissen en dit kan ook gevaarlijk zijn voor andere dieren die nieuwsgierig voorbijkomen.
  • Zorg ervoor dat je je vergunning bij je hebt waar deze nodig is. Zonder vergunning ben je een zwartvisser en riskeer je een boete… daar gaat je leuke visvakantie dan!
  • Wanneer het bliksemt, kun je het beste opruimen en een andere dag weer verder gaan. De meeste hengels zijn van carbon gemaakt en daarom ook goede geleiders voor bliksem.
  • Zorg dat je handen nat zijn wanneer je de vis aanraakt of van het haakje afhaalt. Met droge handen kun je namelijk de slijmlaag op de huid van de vis beschadigen.

Al helemaal enthousiast geworden over de hengelsport? Dat is mooi! Degenen die niet zo verzot op vissen zijn, zijn altijd welkom in de Market Dome of in de Aqua Mundo om daar als een gelukkige vis in het water te zwemmen.

Er nog niet helemaal uit welk park het beste bij jullie past? Vul dan onze parkwijzer in.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert