€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Word een professionele dierenfotograaf!

Natuur - Laatst gewijzigd op 26 Nov. 2018

Word een professionele dierenfotograaf!

Hoe leuk en gaaf is het om wilde dieren in hun natuurlijk omgeving te zien en er de meest prachtige foto’s van te maken? Dankzij deze handige tips kan iedereen een dierenfotograaf worden!

Het mooiste licht zoeken

Bij deze tip speelt het weer een belangrijke rol. Met een felle zon krijg je een overvloed van licht in je foto maar ook duidelijke schaduwen te zien. De beste en mooiste momenten om dierenfoto’s te maken zijn in de vroege ochtend of tegen de avond, wanneer de zon niet meer zo fel schijnt. Ook handig om te weten: dit zijn ook de beste momenten om de dieren te zien omdat ze dan actiever zijn.

Observeren en geduld hebben

Geduld is een schone zaak wordt er altijd gezegd, en zeker met dieren fotograferen! Je moet het maar zo bekijken: hoe langer je wacht, des te meer tijd je doorbrengt met het dier zelf waarbij je hun gewoontes en persoonlijkheden leert kennen. Een leerzaam proces dus! Ook helpt het om meerdere foto’s van een moment te maken. Grote kans dat er vast wel een foto bij zit die goed gelukt is!

Op de ogen letten

Net als bij een mens, kunnen de ogen al heel veel zeggen. Zo kun je uit een blik al opmerken of het dier angstig of enthousiast is. Daarom is het bij dierenfotografie belangrijk om de ogen goed in beeld te krijgen zodat je een sprekend beeld krijgt. Zoek hiervoor het juiste perspectief. Kun je rechtop staan tijdens het fotograferen, of moet je misschien toch helemaal plat op je buik liggen om het dier goed in de ogen te kunnen kijken?

Achtergrond speelt een grote rol

Dierenfoto’s kunnen heel vaak mislukken omdat het achtergrond niet goed genoeg is, afleidt of er helemaal niet bij past. Stel je voor dat je een mooie foto van een zeemeeuw op het strand hebt gemaakt… maar dan zie je dat er allemaal afval op de foto te zien is. Dat is zonde! Hou daarom de regel aan: alles wat een foto er niet beter op maakt, moet je niet gebruiken. Door goed in te zoomen breng je de focus naar het dier en heb je minder last van een niet-bijpassende achtergrond. Wel een goed achtergrond gevonden? Maak er optimaal gebruik van!

Wil je meer leren over dierenfotografie? Center Parcs Le Bois aux Daims biedt een speciale workshop die je kennis laat maken met dierenfotografie! En zelfs voor de kleintjes onder ons: Wannabe een Dierenfotograaf waarbij ook zij in de huid kruipen van dierenfotograaf.

Informatie over de natuur in onze parken en onze duurzame initiatieven vind je in Our Natural Plan.