€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Center Parcs start samenwerking met Staatsbosbeheer

Nieuws en Updates - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Center Parcs start samenwerking met Staatsbosbeheer

Kortgeleden is Center Parcs een samenwerking aangegaan met Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer is een organisatie die zich volledig inzet voor het beschermen en ontwikkelen van groen erfgoed in Nederland. De organisatie beheert zo’n 200.000 hectare aan natuurgebieden, en is daarmee de grootste bos- en natuurbeheerder van Nederland.

Partnership

Zorgvuldig omgaan met flora en fauna is iets wat ons altijd bezighoudt en waar we ons constant in willen blijven ontwikkelen. Dankzij samenwerkingen met organisaties zoals het WWF en Staatsbosbeheer kunnen we écht iets betekenen voor mens en dier. In samenwerking bieden we nieuwe activiteiten en workshops aan om zo bezoekers nog meer in contact te laten komen met de natuurgebieden die onze parken kenmerken.

Hert

De Groote Peel

Eén van de door Staatsbosbeheer beschermde gebieden is De Groote Peel. Dit naast Center Parcs Limburgse Peel gelegen natuurgebied is rijk aan 1500 hectare open heidevelden, zandruggen, wateren en diverse vogelsoorten. Vanuit Buitencentrum De Pelen, gelegen aan de rand van De Groote Peel, starten er verschillende wandel- en fietsroutes.

Nieuwe activiteiten

In samenwerking met Staatsbosbeheer komen er twee nieuwe activiteiten naar Center Parcs Het Meerdal.Tijdens de activiteit Wannabe een Boswachter leren kinderen op speelse wijze alles over de natuur en de werkzaamheden van een boswachter. De kids worden verkleedt als échte boswachters. Uitgerust met boswachter gadgets worden ze klaargestoomd om insecten te vangen, dieren op te sporen en katapult te schieten.

boswachter

Een andere nieuwe activiteit op Het Meerdal is het Kabouterpad. Voordat de kids aan deze leuke wandeling beginnen krijgen ze een rugzak met veel lekkers mee. Daarnaast krijgen ze een puntmuts op en worden hun wangetjes rood geschminkt. Gedurende de tocht kunnen de kids luisteren naar kabouterverhalen.

Kabouterpad

De Kids Climate Conference

De KCC is een initiatief van Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds en zal nu ook in samenwerking verlopen met Staatsbosbeheer. Hét ultieme evenement voor kids en ouders om een hoop te leren over onze natuur, en daarnaast iets terug te doen voor een beter milieu. Meer weten over de Kids Climate Conference?

Benieuwd naar wat we nog meer doen voor moeder natuur? Lees het hier in Our Naturall Plan.