€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De vakantietrends voor 2019

Nieuws en Updates - Laatst gewijzigd op 19 Feb. 2020

De vakantietrends voor 2019

Het is traditie: aan het begin van het nieuwe jaar komen onderzoekers en trendwatchers met voorspellingen hoe we onze vakantie meer en meer gaan doorbrengen. Voldoe jij al een beetje aan de laatste trends? Center Parcs wel! ;)

Trend 1: Oog voor duurzaamheid

Dat je vakantiehuis in een mooie omgeving staat, en schoon is, was 10 jaar geleden doorslaggevend bij de keuze ervan. Nu staat ook duurzaamheid hoog op het wensenlijstje van vakantiegangers (én Center Parcs). Driekwart van de ondervraagden vindt het belangrijk dat er aandacht is voor mens en milieu, zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van de natuurlijke rijkdom.

 

Trend 2: Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar, dát willen we tegenwoordig op vakantie. De banden aanhalen met wie ons dierbaar is. In ieder geval met het hele gezin – en liefst met opa en oma erbij. Uit onderzoek blijkt dat kleinkinderen het leuker vinden om met hun grootouders op vakantie te gaan dan dat ze een nieuwe Playstation krijgen. Onze parken zijn er al op ingericht, met grote cottages waarin iedereen zijn privacy heeft en een groot scala aan activiteiten waar elke generatie plezier aan heeft. (Dé topper blijft trouwens: bowling. 43% van onze gasten gooit een balletje!)

Trend 3: Weg van de drukte

We vangen het maar even onder één paraplu, maar trendwatchers onderscheiden detour-vakanties, microavonturen en coconvakanties. Bij detour-vakanties ontloop je het massatoerisme op overbevolkte ver-wegbestemmingen die in elke reisgids staan. Microavonturen zijn korte verblijven in eigen land om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. En een coconvakantie staat gelijk aan rust en comfort.

TIP! Bezoek de natuur en nationale parken in en rondom onze parken en je staat verstelt van al het moois en de rust, op niet ver rijden van huis!

Trend 4: Actieve vakanties

Een op de vijf vakanties wordt ingevuld met fietsen, wandelen, watersport en wintersport. Lekker actief dus. En daarmee samenhangend: we gaan in eigen land het liefst op vakantie in bos- en heidegebieden. In het buitenland zijn strand en stad meer in trek. Klinkt dit bekend? Voor ons wel, verblijf je in Center Parcs dan verblijf je aan het strand of in het bos. Ideaal voor wat actie met familie of vrienden!

Volleybal

 

Dus… komen de trends een beetje overeen met jouw vakanties? Om te ontdekken welk vakantiepark van Center Parcs het beste hierin past, helpen we je een handje met onze parkwijzer!

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert