€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Een dagje uit in Amsterdam

Nieuws en Updates - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Een dagje uit in Amsterdam

Amsterdam heeft veel te bieden: een groot cultureel aanbod, mooie parken, de kenmerkende grachten… Laat je voor een tochtje naar de stad inspireren door onze tips. Combineer je bezoek aan Amsterdam met een vakantie in Park Zandvoort of De Eemhof - beide bevinden zich vlak in de buurt van de hoofdstad.

Om in Amsterdam van A naar B te komen, kun je het beste een fiets huren. Er zijn verschillende varianten, zoals ook bakfietsen, waarmee je ook je kinderen door de stad kunt rijden. Een alternatief, om Amsterdam vanuit een andere gezichtshoek te bekijken, is een rondvaart. Het eenvoudigste is om deel te nemen aan een tocht met gids. De mooie bruggen en de vele woonboten zijn echte blikvangers!

Stad van musea

Wist je dat Amsterdam met zijn ca. 60 musea in verhouding tot het aantal inwoners de meeste musea ter wereld heeft? Kunstliefhebbers kunnen op het Museumplein kiezen uit het Van Gogh-museum, het Stedelijk museum met zijn uitgebreide verzameling moderne kunst en natuurlijk het beroemde Rijksmuseum, waar je de Nachtwacht van Rembrandt en nog veel meer uit de Gouden Eeuw van Nederland kunt bekijken.

Voor historisch geïnteresseerden de moeite waard: het Amsterdam Museum, dat de geschiedenis van de stad behandelt. De verzameling omvat zo'n 80.000 objecten. Wie het nog specifieker wil, kan het Grachtenhuis bezoeken, een van de best bewaarde grachtenhuizen van Amsterdam uit de 17e eeuw. Dit in 2011 geopende museum geeft informatie over het onstaan en de ontwikkeling van de Amsterdamse grachtengordel.

Als je met kinderen op stap bent, is ook het Joods Historisch museum de moeite waard, omdat dit een speciaal op kinderen is gericht. Ook het technologiemuseum NEMO en het Tropenmuseum voor Volkerenkunde zullen de kleintjes kunnen boeien.

Stappen en ontspannen

Om inkopen te doen in Amsterdam, ga je naar de Negen straatjes, waar mooie etalages, galerieën en cafés door de grachtengordel worden omringd. Heb je ook zin om over een typische Amsterdamse markt te slenteren? Ga dan naar de Ten Katemarkt. Hier wordt in meer dan 100 kraampjes een bonte verzameling van groente en fruit tot aan stoffen toe verkocht.

In het bekende Vondelpark kun je tussendoor pauzeren. Van mei tot september vinden daar in het Openluchttheater toneel- en cabaretvoorstellingen, concerten en nog veel meer plaats.

Wat is jouw tip voor een dagtocht door Amsterdam?