€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

Kinderen overhandigen Klimaatbundel aan Tweede Kamer

Nieuws en Updates - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Kinderen overhandigen Klimaatbundel aan Tweede Kamer

In September vond Kids Climate Conference (KCC) plaats in Het Heijderbos. Hierbij bedachten 175 Nederlandse en Belgische kinderen ideeën om onze leefomgeving duurzamer te maken. Deze ideeën zijn op 29 november 2016 in de vorm van een Klimaatbundel in ontvangst genomen door de voorzitter van de Commissie Infrastructuur en Milieu, Tjeerd van Dekken (PvdA).

Overhandiging Klimaatbundel

Over KCC

De deelnemende kinderen van Kids Climate Conference waren tussen de 8 en 14 jaar. Samen bedachten ze speciaal voor het Nederlandse en Belgische parlement en het bedrijfsleven creatieve oplossingen voor een duurzamere leefomgeving. Een aantal ideeën die zij hebben bedacht zijn:

  • Je telefoon op een duurzame manier opladen tijdens het fietsen;
  • Vaker buitenspelen zonder computers en elektriciteit;
  • Het aanleggen van gezamenlijke moestuinen in woonwijken.

Er zijn in totaal 14 oplossingen geselecteerd door een vakkundige jury, ondertekend door de initiatiefnemers van de top en gisteren overhandigd aan de Tweede Kamer in Den Haag.

Groepsfoto Overhandiging Klimaatbundel

Initiatief

KCC is het grootste duurzaamheidsevent voor kinderen en een initiatief van Wereld Natuur Fonds (WNF) en Center Parcs. Kirsten Schuijt, directeur Wereld Natuur Fonds: “De kinderen verrassen ons telkens weer tijdens Kids Climate Conference. Ze hebben zoveel goede en eenvoudige ideeën om onze aarde stap voor stap duurzamer te maken. We laten ons graag inspireren door kinderen, want zij zijn de toekomst. Het is daarom prachtig om te zien dat politiek en bedrijfsleven dit initiatief steeds meer omarmen.”

Kijk voor al onze initiatieven op Our Naturall Plan.