€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Natuurlijk sociaal ondernemen

Nieuws en Updates - Laatst gewijzigd op 19 Feb. 2020

Natuurlijk sociaal ondernemen

Crew members

Dit is Peter, Aqua Mundo medewerker in Het Heijderbos. Peter is werkzaam bij Center Parcs dankzij het PSO programma, en vertelt ons hier alles over:

“Tijdens mijn jeugd heb ik veel gezondheidsklachten gehad waardoor ik alleen een VMBO kader diploma heb kunnen behalen. Een combinatie van mijn gezondheidsklachten en een laag diploma zorgde ervoor dat ik geen baan kon vinden, en een wajong uitkering kreeg. Via een job coach kreeg ik een gesprek bij Center Parcs Het Heijderbos. Hier was zeer veel begrip voor mijn situatie en na alles doorgesproken te hebben kreeg ik een baan aangeboden in de Aqua Mundo. Binnen het rooster wordt er wat rekening gehouden met de uren die ik werk, zo werk ik bijvoorbeeld nooit aansluitende diensten. Verder merkt niemand iets van mijn zogenaamde “achterstand op de arbeidsmarkt”, ik werk gewoon mee met de anderen.

Een baan bij Center Parcs is trouwens top! Ik geniet van de omgang met verschillende gasten, en het is alsof ik elke dag op vakantie ben. Kan niet beter!”
 

Naast onze duurzame initiatieven om de natuur te beschermen zet Center Parcs zich ook in om socialer te ondernemen. En dat laatste doen wij goed! Drie van onze parken (De Eemhof, Park Zandvoort en Het Heijderbos) hebben namelijk de tweede trede van de PSO ladder bereikt. PSO staat voor Prestatieladder Sociaal ondernemen, waar onderscheid gemaakt wordt tussen vier niveaus. In 2015 hebben alle parken de aspirant status gekregen, waar drie van onze parken nu dus al naar trede 2 zijn geklommen. Wij presteren namelijk bovengemiddeld in het aanbieden van werkgelegenheid aan mensen die een kwetsbare positie hebben in de arbeidsmarkt. Want sociaal ondernemen zit nu eenmaal in onze natuur.


Het streven is om alle parken naar de hoogste PSO trede te krijgen, wij gaan ervoor! Meer weten over onze duurzame en sociale initiatieven? Bekijk Our NaturallPlan!

 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert