€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Park Allgäu: ook in de regio is veel te beleven

Nieuws en Updates - Laatst gewijzigd op 15 Nov. 2018

Park Allgäu: ook in de regio is veel te beleven

In oktober gaat Park Allgäu open. Het nieuwe park van Center Parcs biedt veel verschillende activiteiten aan voor alle leeftijden, zowel in als om het park. Van sensatie tot pure ontspanning, alles is mogelijk. Zie hieronder een aantal tips voor excursies en activiteiten in de regio.

 

Steden, kastelen en meren

Park Allgäu ligt op het grondgebied van de stad Leutkirch. In de prachtige, gerenoveerde, oude binnenstad vind je naast familiebedrijfjes en goede restaurants ook veel interessante architectuur. Met als hoogtepunten het barokke stadhuis, het Heimatmuseum, de kerk Leutekirche St. Martin en het Gotische Haus - een prachtig historisch bouwwerk uit de 14e eeuw.

Aan de andere kant van het park ligt op een paar kilometer afstand het marktstadje Altusried. De gemeente met 10.000 inwoners ligt in de deelstaat Bayern en heeft de volgende bezienswaardigheden: de bedevaartskerk ''Gschnaidt'', de ''Iller-Durchbruch'' bij de kasteelruïne van Kalden, de hangbrug "Blaue Bruck" en het ''Allgäuer Openluchtpodium'' met 2500 overdekte zitplaatsen.

Kasteel Neuschwanstein ligt wat verder weg van Park Allgäu, maar is met een uur rijden nog prima te doen voor een dagexcursie! Het zogenaamde sprookjeskasteel van Koning Ludwig II van Bayern stamt uit de 19e eeuw en is een must voor alle liefhebbers van de Allgäu.

Of breng een bezoek aan het beroemde Bodenmeer, ten zuidwesten van Park Allgäu. Het Bodenmeer, of Bodensee zoals het genoemd wordt, grenst aan Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk. De twee mooiste plaatsen aan het Bodenmeer, het Duitse Lindau en het Oostenrijkse Bregenz, liggen beide op slechts 50 km van Park Allgäu!

Het kasteel Neuschwanstein

Bijzondere dagexcursies

Wanneer je op vakantie bent in Park Allgäu, bieden wij samen met onze partners je bijzondere dagexcursies aan. Ga raften met je gezin op de Iller? Een pendeldienst brengt je samen met je gezin naar de wilde Iller waarbij je alleen maar je zwemvaardigheden voor nodig hebt. 

Of wil je liever op 4.000 meter hoogte uit een vliegtuig springen en genieten van het adembenemende uitzicht over de Allgäu? Geen probleem! Ook voor deze tandem parachutesprong staat er een pendeldienst voor je klaar, om je naar een ervaren instructeur te brengen die op je staat te wachten.

Wil je nog meer adrenaline? Maak dan een ballonvaart met uitzicht op de Alpen! Samen met een van onze partners bieden we de gasten van Park Allgäu in elk seizoen deze unieke ervaring aan. Enige voorwaarde is dat het niet te hard waait.

Ervaar de onvergetelijke sensatie van een tandemsprong

Wandel- en fietsplezier

Je kunt er ook voor kiezen om je wandelschoenen aan te trekken en na het ontbijt het park af te lopen. Ontdek de leukste routes door de natuur in de omgeving van Park Allgäu. Van korte ommetjes tot lange en aantrekkelijke wandelpaden. Met de juiste routekaarten bij de hand, die gratis in het park verkrijgbaar zijn, ontdek je de rust van de Alpen. Of stap op de fiets als je in één dag een groter gebied rondom het park wilt verkennen. Kom langs het Cycle Center op Park Allgäu en huur hier je fiets naar keuze!

Verken fietsend of wandelend de prachtige omgeving

Benieuwd naar het complete overzicht aan activiteiten dat Park Allgäu binnenkort te bieden heeft? Je ontdekt ze hier!

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert