€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Start bouw van het eerste Center Parcs park in Denemarken

Nieuws en Updates - 24 Jun. 2022

Start bouw van het eerste Center Parcs park in Denemarken

Op dinsdag 17 mei 2022 was het zover in Sønderborg, Denemarken, op het eiland Als en niet ver van de Duitse grens: samen met projectpartners, investeerders en gasten uit de politiek vierden we de start van de bouw van het Center Parcs Nordborg Resort met de eerste steenlegging. 

Bij de eerste steenlegging: Peter Mads Clausen, Erik Lauritzen, Per Have, Torben Bjørk Nielsen, Steffen Hansen, Bent Jensen, Olivier Garaïalde (van links naar rechts).
Bij de eerste steenlegging: Peter Mads Clausen, Erik Lauritzen, Per Have, Torben Bjørk Nielsen, Steffen Hansen, Bent Jensen, Olivier Garaïalde (van links naar rechts).

 

Een totaal van 720 vakantiewoningen

De eerste steenlegging markeert het begin van de bouw van 440 vakantiewoningen, met de opening van het park gepland voor de herfst van 2024. In een tweede bouwfase zullen tussen 2025 en 2030 nog eens 280 vakantiewoningen worden gebouwd - Nordborg Resort zal dan in totaal 720 vakantiewoningen tellen. Op lange termijn zal Center Parcs Nordborg Resort werkgelegenheid creëren voor 200 werknemers die zullen zorgen voor de behoeften van de meer dan 160.000 gasten per jaar.

De planning en ontwikkeling van Nordborg Resort was al sinds 2014 aan de gang, totdat Linak Holding A/S, samen met Bitten & Mads Clausens Fond, uiteindelijk in 2019 besloot om te investeren in de bouw van het resort, dat zal worden gebouwd door Hoffmann A/S volledig op basis van de duurzaamheidsprincipes van de DGNB-standaard en zal worden geëxploiteerd door Center Parcs.

 

Market Dome en Aqua Mundo in Nordborg Resort
Zo zullen de Market Dome en de Aqua Mundo in het Nordborg Resort er op een dag uitzien.

Het eerste Center Parcs project in Scandinavië

"We geven de vakantieregio niet alleen een nieuw gezicht. We geven het een nieuwe toekomst - in lijn met ons duurzaamheidsconcept" - zegt Frank Daemen, Managing Director Center Parcs Duitsland en Board Member Center Parcs Europe. Het eerste Center Parcs project op de Scandinavische markt zal een aantrekkelijke vakantiebestemming zijn voor bezoekers uit alle omringende landen, mede dankzij de directe toegang tot een openbaar zandstrand. 

 

Het uitzicht op de Market Dome van het Nordborg Resort
Het uitzicht op de Market Dome van het Nordborg Resort

Een positief effect voor de hele regio

"Vandaag is een geweldige dag die de samenwerking tussen de investeerders, Center Parcs, de lokale gemeenschap en de gemeente consolideert. Dit is ons eerste park in Denemarken en Scandinavië en wij zien een groot potentieel in deze markt. Het is belangrijk voor ons om een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap en gasten te inspireren om de omgeving buiten het resort te verkennen. In nauwe samenwerking met lokale leveranciers en producenten, de investeerders en de gemeenschap zal het resort van Center Parcs Europe een van onze paradepaardjes in de portefeuille van het bedrijf worden," zegt Olivier Garaïalde, CEO Center Parcs Europe.


Wilt u in de toekomst geen nieuws missen over Nordborg Resort en alle andere Center Parcs parken, kom dan regelmatig terug of abonneer u op deze pagina en onze social media kanalen.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert