€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Center Parcs Thuis DIY: Lantaarn knutselen voor Earth Hour

Tijd met dierbaren - Laatst gewijzigd op 23 Feb. 2024

Center Parcs Thuis DIY: Lantaarn knutselen voor Earth Hour

We geven eerlijk toe, het is niet helemaal ideaal om 24/7 met het hele gezin thuis te zijn. Maar we zijn ons ook bewust van de tijd die we met elkaar hebben als gezin. De kinderliedjes beginnen lekker vroeg en de knutselwerkjes vliegen in het rond. En dat is precies waarmee je iets kunt betekenen! Met deze mini-DIY kun je je eigen lantaarn knutselen voor Earth Hour - een jaarlijkse klimaat- en milieuactie, waarbij iedereen het licht voor een uurtje uitschakelt.


De energierekening schiet tenslotte flink omhoog nu we allemaal thuis zijn. En wat als we niet alleen in het donker een zelfgemaakte lantaarn branden voor het klimaat, maar óók voor alle mensen die werkzaam zijn in vitale functies? Want door binnen iets te doen en buiten niets helpen wel elkaar ;)
 

Je hebt deze materialen nodig:

 • Een leeg kartonnen melkpak 
 • Een mesje of een scherpe schaar
 • Acrylverf voor het schilderen van de kartonnen fles
 • Kwast
 • Transparant papier of wit bakpapier
 • Kleurpotloden of vingerverf
 • Lijm
 • Een theelichtje en een aansteker


Optioneel:

 • Een touwtje
 • Een stok

   

 

Laten we beginnen!

1. Was het kartonnen melkpak uit en verwijder de bovenkant met het mesje
Daarna zijn de raampjes aan de beurt. Je bepaalt hiervoor zelf de grootte en het aantal raampjes. Hoe meer raampjes, hoe meer licht er later door het kleurrijke papier schijnt. Aan de ene kant van het karton wordt een deurtje gemaakt, waardoor je het theelichtje later in de lantaarn kunt schuiven.
 2. Schilder het melkpak in prachtige kleuren
Maak de mooiste creaties tijdens deze stap! Bepaal eerst zelf de kleuren van het melkpak en ga aan de slag met de verf. Voor een goede dekking is het aan te raden om meerdere keren over het karton te schilderen. 
 3. Laat het karton drogen en maak de ramen
Laat het karton van het melkpak eerst een tijdje drogen. Snijd of knip ondertussen het transparante papier of het bakpapier op maat. Het moet iets groter zijn dan de gaten in de ramen, zodat het aan de binnenkant kan worden vastgelijmd. Versier het papier met kleurpotloden voordat je het aanbrengt. Of wat dacht je van kleurrijke vingerafdrukken met vingerverf?
 4. Lijm de ramen vast aan de vensters
Zodra de verf op het karton is gedroogd, kun je het geschilderde papier van binnen aan de vensters lijmen.
 5. Zet het waxinelichtje erin en steek het kaarsje aan
Dat ziet er echt goed uit, toch? Om de lantaarn helder te laten gloeien, lijm je het waxinelichtje op de bodem van het karton en steek je het voorzichtig aan. En zo ben je helemaal klaar voor Earth Hour!
 


Wil je thuis een lantaarnoptocht doen? Boor dan twee kleine gaatjes in de bovenkant van de lantaarn. Door de twee gaten kan een touwtje worden bevestigd. Hang het touwtje vervolgens aan een stok en ga op pad!
 

Nieuwsgierig naar de andere groene daden van Center Parcs? Wij vertellen hier meer over! 

Klik hier voor meer informatie rondom huidige en toekomstige boekingen inclusief onze voorwaarden.