€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

7 tips om samen te niksen

Tijd met dierbaren - 27 Dec. 2018

7 tips om samen te niksen

Een dagje samen niksen. Iedereen kan het. Want als je ‘ja’ kunt zeggen tegen eindeloze vergaderingen of toch-niet-zo-heel-leuke feestjes, lukt het je ook om ‘ja’ te zeggen tegen samen aangenaam niks doen. Onze parken zijn er de perfecte omgeving voor, maar thuis gaat het ook prima. Wij geven je 7 tips om heerlijk te niksen!

 1. Uitgeslapen de dag beginnen

Stel je voor: laat wakker worden zonder het geluid van de wekker, tv kijken met iedereen in bed, geen zorgen aan je hoofd. Heerlijk… en gezond nog ook. The Journal of Sleep Research heeft onderzocht dat af en toe lang uitslapen positieve effecten op je lichaam heeft, en je er zelfs langer door zou kunnen leven!

 1. Anti-stressbad

Neem een bad. Zorg dat het warm genoeg is, en doe er wat badzout in. Dat is niet alleen het perfecte anti-stressmiddel, maar laat ook dat lichamelijke pijntjes verdwijnen. Ga je voor een lavendel-, jasmijn of rozen olie dan zal je je in mum van tijd relaxt voelen. Deze bloemengeuren staan hier namelijk om bekend! Lezen, appen of iets anders is niet aan te raden, dan ben je weer ‘bezig’. Wat wel is aan te raden is, is om de sfeer in de badkamer – onze luxe Exclusive cottages hebben trouwens een fan-tas-tische badkamer! - aan te passen. Zet wat kaarsjes neer en zet een muziekje op. O, en probeer ook eens een verzorgend masker … Zo creëer je het perfecte bad om tot rust te komen!

 1. Lezen ontspant je spieren

Als je uit bad komt, dan is lezen weer wél een aanrader. Brits onderzoek toont aan dat tijdens het lezen je spieren ontspannen, ook je hartspier, en je ademhaling rustiger wordt. Je stressniveau schiet omlaag met wel 68 procent. (Muziek luisteren scheelt 61 procent.) Dat is dus zeker de moeite waard, ook voor de kinderen … Zo vallen zijn heerlijk rustig in slaap!

 1. Vervelen is goed voor je

Laat de verveling toeslaan! Verveling brengt de creativiteit op gang. Je geest wil van nature gestimuleerd worden – en als er niets is, ga je vanzelf iets bedenken, zo leren verschillende experimenten aan een Engelse universiteit. Dat geldt ook voor kinderen: ze verzinnen de leukste spelletjes!

5. Groen is de kleur van rust

Ga eens samen het bos in. Zo maar. Zonder doel. De groene omgeving brengt je helemaal tot rust. Een park in de buurt werkt ook – het is de kleur groen die het ‘m doet. Wetenschappelijk bewezen. (En weet je waar je het grootste loofbos van West-Europa vindt? Om de hoek van De Eemhof!)

6 Massage ontspant en reinigt

Na een middagje in het bos is het heerlijk om alles los te laten tijdens een massage. Onderzoek van de universiteit van Illinois toont aan dat massages zorgen voor een betere bloedcirculatie en een snellere afvoer van afvalstoffen. We raden van harte een massage in onze Deep Nature Spa aan. Maar je kunt het ook gewoon thuis aan je partner vragen. Kokosnoot-, zonnebloem- en jojoba-olie zijn de meest gebruikte oliën door massage-therapeuten, die makkelijk verkrijgbaar zijn.

7 Spelletjes voor saamhorigheid

Trek na het eten de spelletjeskast open en leer je kinderen de spelletjes die jij vroeger zo graag speelde. Uit onderzoek van bol.com blijkt dat zes op de tien Nederlanders regelmatig een bordspel speelt. Voor de spanning, maar ook voor de gezelligheid. Neem er trouwens gerust een stukje (pure) chocoladetaart bij: chocola helpt je cortisolniveau, en daarmee spanningen, te reguleren. Wij hebben de 10 leukste familiespellen op een rij gezet:

 1. Party & Co
 2. 30 Seconds
 3. Stef Stuntpiloot
 4. Halli Galli
 5. Rara wie ben ik?
 6. Twister
 7. Mouthguard Challenge
 8. Cup King
 9. Regenwormen
 10. Kolonisten van Catan

Ga je er toch liever op uit? In onze parken is er genoeg te doen, maar is er ook de ruimte om lekker NIKS te doen! Bekijk hier welk park het beste bij jou past. 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert