€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Uit eten met kinderen

Tijd met dierbaren - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Uit eten met kinderen

Een hapje eten met de kids. Een struggle die vele ouders ervaren. Hoewel uit eten met kinderen niet altijd even makkelijk is, zijn de kindvriendelijke restaurants in de Market Dome wel wat gewend. Het aanbod is divers voor kleine- en grote eters en het personeel kijkt zeker niet raar op van een lepel die valt. Wij hebben wat tips verzameld om het etentje relaxt te laten verlopen.

1. Vroeg met de kinderen uit eten gaan

“Ik heb honger mama” en “Wanneer gaan we nou eten?”, twee kreten die voor ouders bekend in de oren klinken. Hoewel velen zullen reageren met “We gaan zo eten, even geduld” of “Even ophouden, het eten komt er zo aan”, is het vrij logisch dat kinderen mopperen wanneer zij gaan eten. Zij zijn het ritme van thuis gewend. Het is daarom slim om wat vroeger te reserveren en het eten zo snel mogelijk te laten serveren. Laat het eten voor de kinderen bijvoorbeeld tijdens jullie voorgerechten komen, of tijdens het drinken. Hoe eerder, des te beter. Een bijkomend voordeel van vroeg reserveren is dat het vaak nog rustig is in een restaurant en het eten sneller geserveerd wordt.

2. Slaat de verveling toe?

Wanneer je ergens een hapje gaat eten, zit je vaak langer aan tafel dan thuis. De verveling slaat voor kinderen dan ook snel toe. Hoewel veel kindvriendelijke restaurants wel beschikken over een speelhoek of een ruimte waar kinderen kunnen spelen, is het ook goed om zelf het een en ander mee te nemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat de kinderen zich kunnen vermaken. Denk hierbij aan: kleurpotloden, een boekje, kleine autootjes, een pop of ander speelgoed. Zodra de verveling toeslaat heb je in ieder geval iets bij de hand.

iPads lijken misschien dé oplossing om iets te doen aan de verveling van kinderen, maar kunnen vervolgens ook voor een hoop herrie zorgen. Dit zal niet alleen kunnen zorgen voor veel geluid uit het apparaat, ook kunnen kinderen onderling een hoop herrie gaan schoppen over wie de iPad mag. Een boze buurman en ruziënde kinderen kan je dus voorkomen!

3. Uit eten met kinderen? Maak er een avontuur van!

Uit eten met kinderen kan verrassend leuk zijn, als je het zelf maar leuk maakt! Verzin een mysterieus verhaal over het restaurant of waarom de kok zo’n grote snor heeft. Ook is het voor kinderen heel leuk om met eigen ogen te zien waar hun eten wordt bereid. Blijven de kinderen niet aan tafel zitten en stoppen zij niet met klieren? Bedenk een leuke manier om kinderen te herinneren aan de regels. Dit kan zijn in een spelvorm. Laat bijvoorbeeld iedereen aan tafel één antwoord geven op de vraag “wanneer ben je de stoerste jongen van het restaurant?”.

4. Happen en snappen

Voordat je vertrekt naar het restaurant, is het een idee om de verwachtingen en de regels met de kinderen te bespreken. Leg ook uit waarom deze regels er zijn. Bijvoorbeeld dat andere gasten er last van hebben als er kinderen door het restaurant heen rennen. Een gouden tip is om de kinderen te vertellen wat zij wel mogen, in plaats van wat ze niet mogen. Denk hierbij aan: ‘netjes aan tafel zitten tijdens het eten’ en ‘na het eten naar buiten of spelen in de speelhoek’. Zijn je kinderen heel lief geweest? Belonen kan geen kwaad!

5. Een goede voorbereiding is het halve werk

Onze kindvriendelijke restaurants, zoals Fuego, Nonna’s en Evergreenz, zijn goed voorbereid op kinderen. De kinderen kunnen even de baas zijn over wat zij willen eten, door zelf iets te kiezen van het kindermenu. Dit is niet alleen fijn voor ouders, maar ook kinderen zullen dit waarderen. En niet alleen voor het kindermenu is het een goed idee om te reserveren bij een kindvriendelijk restaurant, kinderen kunnen hier vaak ook zichzelf vermaken met een kleurplaat of in een speelhoek. Win-win!

Vanzelfsprekend maken onze kindvriendelijke restaurants van ieder etentje een feestje! Van compleet verzorgd tot alles zelf doen.