€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Word een barbecue-expert

Tijd met dierbaren - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Word een barbecue-expert

Je hebt de weersvoorspellingen bekeken en het ziet er prima uit: tijdens je vakantie bij Center Parcs wordt het heerlijk weer om te barbecueën. Ook jij kunt je voorbereiden op een heerlijke barbecue, want met deze Grill Master tips zal jij je reisgezelschap doen verbazen!

Waar kies je voor?

Zoveel soorten barbecues: ga je voor makkelijk en neem je een wegwerpbarbecue of ga je voor een traditioneel met houtskool? Aan jou de keus! Kies je voor een barbecue met houtskool, dan krijgt het vlees dat extra lekkere smaakje. Mocht je er niet te veel werk van willen maken, neem dan een wegwerpbarbecue. Hoe dan ook, ze zijn allebei op onze Center Parcs parken te vinden!

Barbecuetechnieken

De bekendste barbecuetechniek is het dichtschroeien van het vlees, wel belangrijk dat je het van tevoren uit de koelkast haalt want anders werkt het niet. Hierbij leg je het vlees direct boven de warmtebron. Ook is het beter om het vlees om te draaien met een tang in plaats van een vork. Met een vork druipen de vleessappen eruit wat leidt tot een stuk droog vlees.

Vaak gaat men ook snel de fout in door het vlees gelijk op de barbecue te gooien zonder dat de barbecue warm is. Geen haast! Tijdens je vakantie doe je het toch rustig aan. Het gaat inmiddels om de gezelligheid met elkaar en om van het heerlijke weer te genieten! En ook daarom is het verstandig vlees en vis met veel olie en vet (bijvoorbeeld speklappen) voor het eind te bewaren. Wanneer deze vleessappen namelijk gaan druipen zullen je kolen namelijk snel in rook opgaan!

Vlees, vis… en groente

Wat smaakt nu het lekkerst op de barbecue? De smaak ligt vooral aan de kruiden: voor vlees gebruik je bijvoorbeeld het beste rozemarijn en tijm, voor vis is dat dille en bieslook en voor kip is dat basilicum en oregano. Natuurlijk ook weer aan jou de keus. Laat de creatieve Grill Master in je los!

Niet getreurd, want voor de vegetariërs onder ons zijn er ook talloze, lekkere barbecuecreaties! Eigenlijk is een vegetarische barbecue zelfs ontzettend makkelijk want je kan in principe alles op de barbecue doen: aubergine, aardappel, mais, paprika, feta… noem het maar op. Vaak hoef je ze ook alleen met olijfolie, peper en zout te marineren (of soms is marineren niet eens nodig).

Barbecueën is bijna onmisbaar tijdens je vakantie, vooral met lekker weer. Daarom kun je bij Center Parcs ook gemakkelijk barbecueën. In de supermarkten vind je alles wat je nodig hebt voor de perfecte barbecue, waaronder een compleet barbecuepakket die je ook nog eens bij je cottage kunt laten bezorgen. En bij een VIP cottage staat er op je privéterras zelfs een stenen barbecue klaar. Heel veel grillplezier!

 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert